Friendzoned?

Jullie zijn beste vrienden, en je kunt alles samen delen. Nooit zagen jullie elkaar op een andere manier dan vrienden. Jullie zitten in de friendzone. Maar opeens krijg je gevoelens voor diegene! Je ziet hem/haar van een hele andere kant: supermooi, knap, slim en grappig. Misschien droom of fantaseer jij stiekem wel dat jullie samen een relatie hebben. Wat nu?

Hier zijn 3 versiertrucs die ervoor kunnen zorgen dat je uit de friendzone komt:

Bang om vriendschap kwijt te raken

Als het zeker is dat je verliefd bent op je beste vriend(in), dan twijfel je vast of je beter je gevoelens kan uiten of juist helemaal niet. Je wilt natuurlijk niet jullie goede vriendschap kwijtraken.

Wat moet je doen als je verliefd bent op je beste vriendin?

Wat je het beste kunt doen, heeft te maken met de situatie waarin jullie zitten. Hierbij wat tips om, afhankelijk van de situatie, het beste van je gevoelens te maken:

1) Jullie zijn beide single, je bent verliefd en je kunt je gevoelens niet meer onderdrukken (je gaat bijvoorbeeld vreemd gedrag vertonen).

  • Tip: Probeer het toch te vertellen, misschien voelt hij/zij wel hetzelfde voor jou. Zo niet, blijf het positief zien: het is eruit en jij bent opgelucht! Wanneer je het niet vertelt, zal je best friend zich vast afvragen waarom je zulk raar gedrag vertoont.

2) Hij/zij heeft al verkering, maar je bent toch verliefd en weet niet wat je er mee aan moet.

  • Tip: Dit kun je maar beter voor jezelf houden. Je wilt geen ruzie of andere ongemakkelijke situaties. Als jouw beste vriend(in) al verkering heeft zegt het vaak genoeg: je bent gefriendzoned.

3) Je hebt zelf verkering maar je bent verliefd op je beste vriend/vriendin.

  • Tip: Ga na of je echt zeker bent dat je niet verder wilt met jouw huidige lover. Ben je nog verliefd? Is het een goede relatie? Wil je echt een relatie met je beste vriend(in)? Bedenk: een liefdesrelatie is heel anders dan een vriendschapsrelatie! Stel dat je vriend(in) uiteindelijk geen relatie met je wilt: denk aan de gevolgen, misschien raak je dan wel twee belangrijke personen kwijt en dat zou erg jammer zijn.

Oops, he/she is in love with you

Uh oh.. je beste vriend of vriendin is verliefd op JOU! En jij hebt helemaal geen gevoelens voor je vriend(in).

Hoe kom je erachter of je beste vriend(in) verliefd op je is?

Als je het al in de gaten hebt dat diegene jou op een andere manier leuk vindt, dan kun je maar beter minder close en knuffelend zijn. Maak duidelijk dat je diegene absoluut niet op die manier ziet maar liever een vriendschappelijke relatie wilt. Meer kun je niet doen.

Allebei verliefd

In sommige situaties is het overduidelijk dat je elkaar leuk vindt! Je flirt wat met elkaar, je bent een beetje verlegen of je probeert indruk te maken op je vriend(in). Uiteindelijk breekt er een moment aan dat de gevoelens worden geuit en jullie misschien wel een hele leuke relatie tegemoet gaan. Love is in the air!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.