Steeds mooier

Onszelf mooier maken doen we allemaal. We wassen ons haar, doen make-up op en trekken leuke kleren aan. Maar je kan ook je lippen volspuiten of je wenkbrauwen tatoeëren. Is dit een goed idee? Je uiterlijk is de eerste indruk die mensen krijgen. Iemand die er onverzorgd uitziet spreek je minder snel aan.

Waarom moet alles mooier?
We blijven onszelf maar mooier maken. Maar waarom zijn we niet tevreden met wie we zijn?
Denken we dat mooie mensen slimmer of aardiger zijn? Mooie mensen kunnen net zo vervelend zijn als anderen. En is uiteindelijk je karakter niet belangrijker dan je uiterlijk? Je doet toch liever dingen met iemand die aardig en lelijk is dan iemand die mooi is maar heel onaardig.

Wat nu in is, vinden we over 20 jaar misschien wel heel lelijk. Wat nu de trend is? Lees maar verder.

VLipsolle lippen
Vrouwen willen nu volle lippen zoals Kylie Jenner. Je kan je lippen groter laten lijken kan door een mooie lipliner te gebruiken. Er zijn nu ook meiden die hun lippen vacuüm zuigen zodat ze voor even groter worden. Als het fout gaat kun je blijvend letsel hebben (in je gezicht dus!). Je kan er blauwe plekken en littekens van krijgen. Een meisje zoog haar lippen vacuüm met een glas. Plots brak het glas waardoor haar lip nu gespleten is. Erg gevaarlijk dus! Kijk hieronder hoe het vacuüm zuigen van lippen mis gaat!

Contouren
Ook een strakke kaaklijn of goed zichtbare jukbeenderen is het schoonheidsideaal van vandaag. Niet iedereen heeft zo’n gezicht van zichzelf. Door met lichte en donkere foundation te spelen kun je delen van je gezicht benadrukken. Zo vorm je je gezicht. Dit wordt ook wel shapen of contouren genoemd. Vooral Kim Kardashian maakt gebruik van deze techniek.

Deze manier van make-up is begonnen bij de dragqueens (mannen die zich als vrouwen verkleden). Deze mannen wilde graag een vrouwelijker gezicht, dus begonnen ze met het benadrukken van de vrouwelijke aspecten in het gezicht met lichte foundation. Kijk hier hoe je zelf aan de slag kan met je gezicht shapen.

WenkiesWenkbrauwen
Wenkbrauwen, die bedoeld zijn om je ogen te beschermen tegen de zon, mogen ook weer. Eerst waren dunne wenkbrauwen hot, maar inmiddels mogen de ‘wenkies’ wat voller zijn. Je kan je wenkbrauwen epileren of bijtekenen. Mocht je daar geen zin in hebben dan kan je ook je wenkbrauwen permanent laten tatoeëren. Je hoeft ze dan niet meer bij te tekenen, maar kunt ook de rest van je leven geen andere trend meer volgen. Je moet je getatoeëerde wenkbrauwen goed bijhouden willen ze mooi blijven. Ga wel naar een goede tattoo artist want het kan ook fout gaan. Zoals hier.

Piercing

Wat kan je nog meer doen…
Natuurlijk maken we onszelf op meer manieren mooi, denk maar aan nepnagels, het vergroten van je borsten, afvallen, sporten, ontharen, je haren verven, piercings, tattoos of het plaatsen van extensies. Ook kopen we leuke kleren, sieraden en schoenen om onszelf mooier te maken.

Permanente oplossingen

Sommige mensen willen niet elke keer hun best moeten doen om alles weer spic en span te krijgen. Dat is natuurlijk alleen maar handig toch? Die mensen gaan naar een plastisch chirurg. Vollere lippen of borsten, een beetje hier eraf en daar er weer bij. Het klinkt zo gemakkelijk. Maar is dat wel zo. Natuurlijk ken je de verhalen van scheve lippen, ongelijke borsten, rare littekens en pijnlijke of juist gevoelloze plekken. Dat gebeurt helaas. Een heel ander ding is dat ook 'wat we mooi vinden' met de mode mee gaat, dus verandert. Willen we nu allemaal volle lippen, straks zijn smalle lippen vast weer helemaal in. Je weet het niet. En daar zit je dan…

Sommige mensen gaan wel érg ver om zichzelf mooi te vinden. Kijk hier maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.