Street art; the best free art!

Putdeksels met lachende smileys, muren die worden omgetoverd tot een dierenparadijs en 3D street art waardoor het lijkt alsof je boven een diep ravijn loopt, terwijl je toch echt gewoon over de straatstenen struint….Niets is te gek voor street art kunstenaars.

Verschillen tussen graffiti en street art

Street art is een stroming binnen de graffiti beweging. Het verschil tussen graffiti en street art is dat het bij graffiti om de naam (en dus de maker) gaat en bij street art om de afbeeldingen. De meeste street art komt voor in de vorm van stickers, sjablonen en posters, maar ook zonder toestemming geplaatste beelden en schilderingen vallen hieronder. Maar voordat je helemaal losgaat met de stickers, verf en posters: street art is illegaal! Het bekladden of vernielen van iemands eigendom wordt vandalisme genoemd. Als je betrapt wordt bij het maken van street art, moet je zelf de reinigingskosten betalen en krijg je een proces-verbaal.

Bekende onbekende artiesten

Veel street-art-artiesten werken anoniem en verspreiden afbeeldingen zonder naam.

Een van de bekendste artiesten is Banksy. Niemand heeft hem ooit gezien, hij werkt anoniem en zorgt altijd dat hij snel verdwijnt als hij zijn kunst heeft gemaakt, zodat hij onbekend kan blijven.

In zijn kunstwerken zijn politiek en humor erg belangrijk. Zo klom hij in de London Zoo het pinguïngebied in om vervolgens op de muren: “We're bored of fish”, te schilderen. Ook verblijdde hij de olifanten in het olifantenhok met de tekst: “I want out. This place is too cold.”

Video-painting verovert Europa

Graffiti en street art kunnen ook goed samengaan. Dat bewijst het kunstenaarsduo van Sweatshoppe. Zij laten verschillende steden in Europa kennismaken met video-painting. De illusie wordt gewekt dat verfrollers bewegende beelden creëren. In het filmpje zijn live beelden te zien van deze moderne en fascinerende kunstvorm.

Foto: Banksy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.