Vakantieplannen

Met vrienden surfen in Frankrijk, met je ouders mee naar de Ardennen of ga je werken bij je favoriete winkel? Of verzin jij je eigen avontuur? Wat ga jij in de zomervakantie doen?

Op vakantie

De meeste mensen gaan in de zomer op vakantie. Maar met wie? En wie betaalt dat?

Met je ouders
Je kan natuurlijk gezellig mee gaan met je ouders op vakantie. Zij betalen meestal dus daar hoef je je geen zorgen om geld te maken.

Helemaal zelf (met vriend(inn)en natuurlijk)
Helemaal zelf bepalen waar je op vakantie gaat? Dat kan natuurlijk het beste met je vrienden, zoek een plek waar je naar toe wilt en bepaal hoe je er wilt komen. Je kunt een complete reis boeken, maar ook alles zelf regelen, met bijvoorbeeld een interrail-kaart, en een tentje mee of bijvoorbeeld couchsurfen.

strandJongerenvakantie
Nog niet oud genoeg om helemaal zelf op pad te gaan (volgens je ouders)? Of daar gewoon geen zin in? Of zin om nieuwe mensen te leren kennen? Ga dan op een georganiseerde jongerenreis. Alles wordt voor je geregeld, vervoer, verblijf en soms ook de activiteiten. Je kiest zelf of je mee wil doen of liever lui aan het strand blijft liggen. Op de georganiseerde reizen gaat altijd reisleiding mee. Handig, want dan vinden je ouders het eerder goed.

Werken

Ook kun je de zomervakantie natuurlijk gebruiken om geld te verdienen. Meestal kun je heel goed een baantje vinden door gewoon rond te kijken. Winkels hangen vaak posters op als ze mensen zoeken. Houd die dus in de gaten. Ken je een winkel waar je heel graag zou willen werken, maar hangt er geen poster? Stap dan gewoon naar binnen en vertel dat je daar graag zou willen werken. Zo laat je zien dat je het echt graag wilt en dat vindt jouw toekomstige baas natuurlijk fijn om te weten. Bedenk wel waarom je daar zou willen werken en wat je kwaliteiten zijn. Zo sta je niet met je mond vol tanden als je toekomstige baas een aantal vragen stelt.

Schakel ook de hulp in van vrienden en familie, zet op sociale media dat je op zoek bent naar een bijbaantje en de tips stromen vast binnen. Ook kan je een sollicitatieformulier invullen bij de kassa van winkels. In de zomer hebben veel restaurants, campings, bungalowparken, dierentuinen en attractieparken extra werknemers nodig. Ook kan je groente of fruit gaan plukken bij de boer op het land.

Of kijk bijvoorbeeld eens op scholierenwerk.nl, misschien staat er wel wat leuks tussen. Tips nodig voor je vakantiebaantje? Check het filmpje hieronder:

Werken én op vakantie

Het ideaalste is natuurlijk om geld te verdienen terwijl je op vakantie bent. Dat kan. Als je 18+ bent kan je als reisleiding mee op georganiseerde reizen. Alles wordt voor je betaald en per dag krijg je een kleine vergoeding. Kijk eens bij Simbo, Vinea of Beachmasters. Nog meer zomerbanen? Dan kun je terecht op Wereldwerk.

Wij spraken met oprichter Wouter, en Lara, die sleehondenmenner is geweest:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.