Van jullie eerste date tot een relatie

Daten, heel spannend! Wat gaan jullie doen, komen er vervolgdates en wanneer weet je of je een relatie hebt?

1e date: zenuwen en tips

Een eerste date is vaak erg spannend. Veel vragen spoken door je hoofd. Wat ga je aantrekken? Vindt hij/zij je wel knap? Wat als hij/zij niet komt opdagen voor de date? Zenuwen voor je eerste date zijn heel normaal, want je hoopt op een leuke date. Je wilt bijvoorbeeld dat er geen stiltes vallen en dat hij of zij je wel leuk vindt. Wij hebben een paar tips tegen deze zenuwen:

Tip 1: Blijf jezelf! Want hij/zij moet jou leren kennen.

Tip 2: Trek iets aan waarin je je prettig voelt, zoals je lievelings T-shirt of broek.

Tip 3: Plan je dag rustig in. Zo heb je genoeg tijd om je klaar te maken en te ontspannen voor de date.

Tip 4: Het is maar een date. Dit doe je juist om erachter te komen of jullie elkaar wel leuk vinden of niet. Vinden jullie elkaar niet zo leuk? Niets aan de hand! Dan moet je nog even geduld hebben. Je komt je ware nog wel tegen??

Wil je meer tips? Kijk dan de vlog van Thomas.

Wat jongens en meiden verwachten op de eerste date

Als een meisje op date gaat, trekt zij eerst drie verschillende outfits aan voordat ze weet wat leuk is. Een jongen doet niet zo moeilijk. Hij houdt vaak de outfit aan die hij al aan heeft of trekt een schoon shirt aan. Ook tijdens de date zijn er verschillen tussen jongens en meiden. De jongens hebben namelijk andere verwachtingen van de eerste date dan meiden.

Wat jongens verwachtenWat meiden verwachten
Een goed gesprekEen goed gesprek
Een kus op de mondEen kus op de mond, wang of helemaal niet
Geen telefoon gebruikenGeen telefoon gebruiken
Dat zij knap isDat hij er netjes uitziet
Dat zij er niet van uit moet gaan dat hij alles betaaltDat hij betaalt

Vervolgdate(s)

Jullie eerste date was erg gezellig, maar hoe nu verder? Het is goed om rustig te beginnen. Het liefst zou je direct je telefoon pakken en veel berichtjes sturen, maar dat is niet altijd even slim. Gun elkaar wat tijd! Een kort berichtje is al goed. Door het rustig aan te doen komen jullie er beiden achter of jullie elkaar leuk vinden of niet. Als jullie elkaar leuk vinden, kunnen jullie een tweede date plannen. Weet je niet wat je kunt doen? Levy vertelt je zijn leukste ideeën:

Van daten naar een relatie

Na jullie eerste dates praten jullie veel en doen jullie vaak dingen samen. Er is een goede klik en het voelt vertrouwd. Maar hoe weet je of jullie nu een relatie hebben of niet? Het beste wat je kunt doen is er samen over praten. Je kunt vragen wat jullie van elkaar zijn. Je zou ook je stoute schoenen aan kunnen trekken en vragen of hij/zij verkering met je wil natuurlijk!

Heb je geen ervaring met daten of wil je nog meer weten over daten, kijk dan even naar het thema: Eerste Date voor Dummies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.