Wat kan jij doen voor een beter milieu.

Wist jij dat vlees eten een grote impact heeft op het milieu? We gingen de straat op om te ontdekken of mensen zich hier bewust van zijn.

Afval scheiden

Het is belangrijk om afval te scheiden zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Het voordeel van hergebruik is dat voor een nieuw product minder grondstoffen nodig zijn. De winning van nieuwe grondstoffen is niet goed voor het milieu daarom is het beter om afval te scheiden. Scheiden jullie thuis het afval?

Wat kun je nog meer doen?

Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jij het milieu minder belast. Met deze tips kun jij milieubewuster leven:
– Zet de apparaten die je niet gebruikt uit in plaats van op stand by.
– Haal adapters die je niet gebruikt uit het stopcontact.
– Doe de lichten uit als je niet in de kamer bent.
– Neem vaker de fiets of ga met het openbaar vervoer in plaats van met de auto.
– Doe de kraan uit tijdens het tandenpoetsen.
– Probeer korter te douchen om water te sparen.
– Koop vaker tweedehands zodat spullen of kleren hergebruikt worden.

Ecologische voetprint

Met de voetafdruktest kun je ontdekken welke impact jouw persoonlijke levensstijl heeft op de aarde. De impact die jij hebt op het milieu kan met de voetafdruk in een getal worden uitgedrukt. De voetafdruk is over de hele wereld de laatste jaren flink gestegen. Benieuwd wat jouw voetafdruk is klik dan hier.

Milieuvervuiling

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord dat het niet goed gaat met het milieu. Hoe gaan andere jongeren om met veranderingen in het milieu?

Wat is de reden dat het niet goed gaat met het milieu? Hieronder is een filmpje te zien dat een beetje saai is maar het legt wel duidelijk uit hoe het zit.

klimaatvluchtelingen

Steeds meer mensen vluchten hun woonplaats of land uit omdat ze getroffen zijn door extreme weersomstandigheden. Deze extreme weersomstandigheden worden veroorzaakt door de opwarming van de aarde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.