Wat te doen in… Breda

Breda heet ook wel de Parel van het Zuiden en staat bekend om het historische en gezellige centrum. Door het centrum lopen grachten, wat de stad extra veel uitstraling geeft. De Brabantse gezelligheid heerst hier op en top. Bovendien heeft de stad de titel 'Beste Binnenstad' in de wacht gesleept. Kortom, in Breda kun je wel een leuk dagje doorbrengen!

Bereikbaarheid

Breda is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist dan naar Breda Centraal Station. Vanaf het station is het ongeveer 15 minuten lopen naar het centrum, maar er gaan ook bussen. Neem in dat geval een bus naar de halte Vlaszak. Vanaf die halte is het nog ongeveer zes minuten lopen voor je in hartje Breda staat.

Winkelen

Ga je naar Breda om te winkelen? Dan zit je wel goed! Naast de bekende grote winkels zijn er ook genoeg andere kleine winkeltjes die een bezoekje waard zijn. Deze vind je bijvoorbeeld in ’t Sas. Wil je toch even langs bij de grote winkels? Dan moet je bij winkelcentrum De Barones zijn. Hier vind je onder andere Only, Mango, The Sting, H&M en Bershka.

Sinds kort heeft ook het warenhuis Hudson’s Bay zijn deuren in Breda geopend. Luxer dan de V&D, maar minder chic dan de Bijenkorf, zeggen ze zelf. Hieronder zie je alvast hoe de winkel eruitziet.

Meer winkeltips? Kijk dan hier. Wil je deze tips in je broekzak? Download dan de gratis shopkaart app. De VVV biedt ook een boekje aan met twee shopping routes. Klik daarvoor hier.

Lunchen

Shoppen maakt hongerig! Zin gekregen in iets te drinken of een lekkere lunch? Kijk dan eens op deze website. Hier kan je een gratis kaart downloaden waar acht plekjes op staan waar je heerlijk kan zitten om te lunchen.

Heb je geen zin in een standaardlunch, dan kan je altijd nog gaan voor een monstershake bij A Cup of Cake in de Sint Janstraat. In deze video krijg je alvast een voorproefje van de shakes. Ze zien er in ieder geval heel instagrammable uit!

Cultuur snuiven

Breda kan je ook per boot ontdekken! Je kan je rond laten varen over de grachten, of huur zelf een sloep of kano. Meer informatie vind je hier.

Ook cultuur snuiven kan in Breda. Hieronder drie bezienswaardigheden op een rijtje die zeker de moeite waard zijn:

  • Onze Lieve Vrouwekerk. De toren is 97 meter hoog en is soms te beklimmen. Goed voor de conditie! Meer informatie vind je hier.
  • Kasteel van Breda. Omdat de Koninklijke Militaire Academie in dit kasteel is gevestigd, mag je er niet zomaar in. Je kan gelukkig wel een rondleiding krijgen van een VVV-gids. Kijk daarvoor hier.
  • Blind Walls Gallery. Verspreid door Breda vind je allerlei graffiti kunstwerken. Met de gratis app kan je ze makkelijk allemaal vinden. In de video hieronder krijg je alvast een impressie.

Nog meer te doen

Natuurlijk zijn er nog allerlei andere dingen te doen. Het Stedelijk Museum Breda is zeker de moeite waard. De collectie bestaat uit een mix van kunst die de historie van Breda weergeeft en moderne digitale kunst. Liggen je interesses ergens anders? Misschien zijn het bierreclame museum of het museum gewijd aan NAC (de voetbalclub van Breda) iets voor jou. Ook kan je een bezoekje brengen aan Reptielenhuis De Aarde. Daarnaast zijn er meerdere escape rooms in Breda, waarvan de bijzonderste Port Santa Alicia is. Deze heeft een piratenthema.

Zou jij een dagje naar Breda willen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.