Besneeuwd het nieuwe jaar in

Volgens mij hadden maar weinig mensen het zien aankomen. Zo hadden we twee weken terug nog een graad of 15 buiten en kon je gemakkelijk met je zomerjas op pad. Dat is nu wel even anders. Tweede kerstavond hoorde ik opeens dat er sneeuw aan kwam! Toch nog een witte kerst? Dat is al sinds 2010 niet meer voorgekomen. Sceptisch als ik was ben ik gewoon met mijn zomerjas de stad in gegaan, daar heb ik spijt van gehad. Ik hou erg veel van sneeuw, maar dan wel een dik pak zachte sneeuw. Die ijzige pap die uit de lucht kwam vallen, nee bedankt.

Nu ligt de sneeuw er al een dag of drie maar dat is waarschijnlijk snel weer weg (hoop ik). Ik ben heel benieuwd hoe lang het nog blijft of komt er misschien nog meer? Voor nu beloven de weerradars mij nog een wit nieuwjaar, dus mijn grote witte pak kan nog komen. Van zulke sneeuw zou ik graag nog even genieten. Hoe vaak komt het nou voor in Nederland dat ik mijn snowboard kan pakken zonder een sneeuwhal in te gaan!

Een dik pak sneeuw brengt meestal wel gezelligheid, een mooie plaatje en natuurlijk de kans om lol te maken in de sneeuw met zich mee. De sneeuw die we nu hebben, die brengt toch eigenlijk alleen maar nadelen. Het begint allemaal bij de treinen die amper nog aankomen. Zaterdag lag al het verkeer in mijn buurt plat, heel vervelend als je familie en vrienden die op treinafstand wonen wil bezoeken. De auto pakken is dan ook geen optie, met zulke dunne zomerbandjes als die van mij ga ik de weg niet op! En die vrieskou, die zomerjas is snel de kast in verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een dikke winterjas. Ten slotte die vreselijk gladde voetpaden. Alleen al in de vijf minuten lopen naar mijn werk ben ik vier keer uitgegleden, nekbrekend gewoon.

Geniet van de laatste gezellige dagen van het jaar en hopelijk krijgen we nog de kans om van ‘echte’ sneeuw te gaan genieten. Deze prut mag van mij wel weer verdwijnen als sneeuw voor de. Ondertussen raad ik je aan die voetpaden langs de weg te vermijden en niet te rijden zonder winterbandjes. Ik wens iedereen alvast een gelukkig nieuwjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.