Oud en Nieuw voornemens

Ik las laatst in een artikel dat mensen zichzelf te hoge verwachtingen voorleggen. Vaak zijn mensen dan ook teleurgesteld in zichzelf dat ze zich dit jaar toch niet helemaal aan hun voornemens hebben gehouden en schuiven die voornemens door naar volgend jaar. ‘Dit jaar lukt het me echt!,’ hoor ik dan ook veel mensen zeggen, inclusief mijzelf.

Actief bloggen is bijvoorbeeld iets wat ik mij elk jaar opnieuw voorneem. Ik heb actief geblogd tot mijn 16e en ook al wilde ik hierna ook verder met actief bloggen, het is er steeds maar niet van gekomen. Dit jaar ben ik wel van plan om het goed aan te pakken. Ik heb namelijk een rustiger schoolrooster en ook met mijn vrije tijd kan ik dit goed combineren. Ik probeer bloggen vooral leuk te houden en niet te veel druk op mijzelf te leggen hiervoor. Dus ik hoop dat ik daar vanaf 2015 meer (en met plezier) met mijn blog bezig kan zijn.

Gezonder eten of afvallen is ook iets wat ik me elk jaar opnieuw voorneem. Dit jaar ben ik wat veranderd in dat opzicht. Ik kijk meer naar mijn gezondheid dan de jaren daarvoor en ik probeer nu gezond te zijn, maar toch te genieten van wat ik kan eten en blij zijn met mijn lichaam. Dit gaat nu goed en ik hoop dat ik dat in 2015 kan voortzetten!

Beter mijn best doen op school, daar ben ik nu ook mee bezig en ook dit hoop ik nog beter te doen in 2015. Ook al zeg ik dit elk jaar opnieuw, voor zo lang als ik me kan herinneren, maar dit jaar gaat het me echt lukken.

Verder probeer ik geen hoge verwachtingen van mezelf te krijgen. Ik probeer gewoon het beste uit mijzelf te halen, te genieten van alles en leuke herinneringen te maken. Dat ik blij ben met mijzelf en met mijn leven en weet dat ik in een jaar veel geleerd heb en leuke dingen meegemaakt heb. Dat is voor mij toch wel het allerbelangrijkste. Terugkijken op een leuk jaar.

Ik hoop dat iedereen een leuke afsluiting van 2014 heeft en alvast een fijn oud en nieuw!

Sarah

Heb jij nog goede voornemens? Laat deze dan achter in de reacties!

Foto: eurovision_nicola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.