Feest-moe

Dit klinkt misschien wel wat overdreven, maar wat kijk ik uit naar een rustige maand. Kun je echt feestdagen moe zijn?!

Ik durf best toe te geven dat ik aardig wat gezelligheid in me heb, maar na zoveel feestdagen en andere feestjes neemt het af. Dit gevoel komt elk jaar begin januari weer terug. Iedereen vertelt me dat ik nu 21 ben en in de bloei van mijn leven. Veel feesten hoort er op deze leeftijd nu eenmaal bij. Mensen verwachten van je dat je altijd de beest uithangt en geen wijntje overslaat. Ik besef me dat wel en ik geef toe dat ik ook overal bij wil zijn en niets wil missen, maar zo’n kerstvakantie is ook wel een leerschool voor me. Ook op mijn leeftijd bestaan er blijkbaar grenzen..

Vakanties zijn ervoor om even bij te komen van het drukke dagelijkse leven. Voor mij is dit bijkomen van een 40-urige stage/werkweek. Helaas is dat er niet van gekomen afgelopen twee weken door de vele feestjes. Gelukkig zijn de feestdagen nu voorbij en heb ik wat meer tijd om aan mijn goede voornemens te werken. Al die feestjes zijn niet heel goed voor je gezondheid, dus kan ik mijn nummer 1 op mijn to-do lijstje: ‘kom ‘s van die stoel af met die luie bips van je’ na gaan komen. Origineel is dit voornemen niet, ik weet het, maar wel noodzakelijk.

Fris het nieuwe jaar beginnen zodat ik over een maandje helemaal klaar ben voor carnaval! Ja ja, stiekem toch al weer aan het volgende feestje denken.. al heb ik daar nu nog even geen zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.