Mindfuck: het nieuwe goochelen.

De illusionist in dit programma is Victor Mids, hij is illusionist en dokter. Waarom ben je in godsnaam illusionist als je al dokter bent? Maar volgens Victor is dit juist de perfecte combinatie. Hij heeft namelijk veel kennis van psychologische principes, non-verbale communicatie, misleiding en beïnvloeding van het onderbewustzijn. Hij brengt illusie en wetenschap op een zeer unieke manier samen.

Vaak heb ik bij illusionisten dat ik meteen wil weten hoe ze het doen. Een assistent zit helemaal opgevouwen zit in een kleine kist of er sprake is van een dubbele muur voor een verdwijntruc. Deze Hans Klok-achtige trucs zijn natuurlijk ook erg spectaculair en ‘magisch’. Toch zijn de trucs van Victor juist nieuw en apart, waardoor het programma zeker de moeite waard is om naar te kijken.

Wat doet hij dan? Hij vraagt bijvoorbeeld een willekeurig persoon op straat of hij haar pincode mag raden. Hij pakt haar pols en vraagt of ze aan het eerste nummer van haar pincode wil denken terwijl ze tot 10 telt. Dit wordt voor elk nummer van de pincode herhaald. Als op het laatst blijkt dat hij precies haar pincode weet is de mindf*ck pas echt compleet.

Aan de hand van ademhaling, kijkrichting en hartslag kan hij achterhalen waar diegene aan denkt. Dat is juist wat dit programma zo uniek maakt. Hij legt namelijk het publiek uit hoe de werking van het brein en het onbewuste in elkaar zit. Toch heb ik na het zien van het programma en de uitleg die hij geeft nog steeds geen idee hoe hij het voor elkaar krijgt en zit ik nog steeds met open mond te kijken naar al zijn trucs.

Heb jij het ook gehad met die klassieke goocheltrucs met windmachines en assistenten die worden doorgezaagd? Dan is mindf*ck echt iets voor jou.

Wil je het met eigen ogen zien? Kijk dan dit filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.