Een nieuw jaar, een nieuwe ik

Een van mijn voornemens eind 2014, was dat ik het nieuwe jaar in zou gaan met mijn rijbewijs. Dit heb ik ook waargemaakt! Maar, omdat ik nog geen 18 ben, moet ik met een begeleider rijden (in dit geval mijn moeder). Op zich vind ik dat niet zo erg. Ik heb mijn rijbewijs op een jonge leeftijd gehaald en nu ben ik er ook voor de rest van mijn leven vanaf.

Ik heb verder niet echt nagedacht over goede voornemens. Ik heb meestal ook geen voornemens, omdat ik mij daar moeilijk aan kan houden. Maar als eerste Engels opdracht van deze schoolperiode, moet ik een essay schrijven over mijn voornemens. Ondanks dat ik deze niet echt heb, wilt mijn docent dat ik er toch over na ga denken. En dit heb ik gedaan.

Ik zag het niet echt als voornemen, want het is nu eenmaal iets wat je altijd moet doen. Toch is het wel een voornemen, je best doen op school. Dit schooljaar, moet ik eerlijk zeggen, heb ik niet echt veel motivatie gehad. Maar ik denk dat ik gewoon toe was aan vakantie, want nu ben ik er helemaal klaar voor om weer naar school te gaan en ik heb er zelfs zin in! School vond ik altijd al leuk, maar toch bleek dit schooljaar de motivatie er niet echt in te zitten en lag ik liever heel de dag in mijn bed. Dit ga ik veranderen in dit nieuwe jaar en ik ben er al mee bezig geweest. Ik heb gister op mijn vrije dag al wat huiswerk gemaakt!

Naast school wil ik ook iets specifieks aan mezelf veranderen. Blij zijn met wat ik heb. Ik geef te veel geld uit dingen die ik graag wil, zoals kleding. Dit vind ik een lastige, daarom kan ik mezelf niet beloven om dat niet te doen, maar ga het wel proberen. Wel kan ik mezelf beloven om blij te zijn met wat ik heb en te accepteren dat ik niet alles kan krijgen wat ik wil. Hierdoor zal ik (hoop ik) beter met mijn geld omgaan. Het leven is te kort om als maar op je geld te letten, zolang jij ergens blij van wordt, vind ik het wel waard om daar je geld aan uit te geven. Maar dit moet dan wel met mate en dat moet ik mezelf nog leren.

Heb jij nog goede voornemens? Laat ze dan achter in een reactie hieronder!

Foto: 401(K) 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.