Bezuinigingen halen Sinterklaasjournaal?!

Afgelopen week is het desbetreffende journaal weer begonnen. Ik had het niet eens door, maar aangezien mijn moeder juf is van groep 4 moet ze het wel volgen om er met de kinderen over te kunnen praten. Dus wij keken ’s avonds even bij Uitzending Gemist (het geniale idee van interactieve televisie: wie dat ooit heeft bedacht, die persoon MOET ik gewoon vinden op Facebook!) of het Sinterklaasjournaal er al bij stond. Dit duurde wel even, aangezien mijn moeder nou niet de beste ‘interactieve-tv-skills’ heeft. Uiteindelijk schalde de vertrouwde intro weer door de kamer: ‘Het Sinterklaasjournaal…aal…aal, met Diewertje Blok..ok…ok!’.

Nu ik 14 ben en het Sinterklaasjournaal weer eens zie, valt het me pas op wat voor een bullshit het eigenlijk is. Sinterklaas zou dit jaar aankomen in Dordrecht, dus Rik, de backstage reporter van het hele verhaal, ging op pad om Dordrecht eens even grondig te inspecteren. Het viel hem al snel op dat er al iemand uit het raam hing om Sinterklaas een warm welkom te geven. Daardoor was het huis een beetje scheef komen te hangen. Vervolgens bleek al snel dat de kerktoren ook scheef stond, en een random paaltje stond ook al scheef! Toen Rik en de burgemeester langs een boot liepen vroeg Rik: ‘Hee, is dit dan de boot van Sinterklaas?’ ‘Nee’ antwoordde de burgemeester, ‘dit is de boot van Dordrecht’. Daarna zei Rik: ‘Oh ja, natuurlijk. Want de mast staat scheef’.

Dit is een geweldige manier om 10 minuten op te vullen. Tussendoor proberen ze in de studio contact te leggen met de Goedheiligman zelf. Dat mislukt natuurlijk, want het is al duur genoeg om de nooit ouder wordende presentatrice in te huren. Ook zijn alle Pieten op mysterieuze wijze verdwenen en is Amerigo zo goed als niet in beeld gekomen. Zo ziet men maar weer dat de bezuinigingen van het ministerie ook het Sinterklaasjournaal hebben getroffen.

Het is dus duidelijk dat het Sinterklaasjournaal een geweldig programma is als het ministerie haar bezuinigingskunsten er niet op uitoefent en je nog in de leeftijdscategorie bent waarbij scheve paaltjes een belangrijke rol in je leven spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.