Bijbaantjes en dat soort dingen

Maar nee, jammer genoeg was ik niet aangenomen. Heel erg vond ik het niet, aangezien dat mijn eerste sollicitatie voor een bijbaan was en ik me al bedacht had dat het iets te hoog gegrepen was. Maar toch, als ik de leuke kleding en het vriendelijke personeel zie, baal ik stiekem toch wel een beetje dat ik hier toch niet aangenomen ben. En al helemaal als je je bedenkt dat ik als, jawel, 17-jarige nog nooit een echt bijbaantje heb gehad.

Helaas gaat mijn bijbaan carrière niet veel verder dan het oppassen van kinderen. Toen ik jonger was liet ik wel eens de hond van de buren uit of deed ik klusjes voor wat geld, maar dat kun je niet meetellen. Nu zit ik me toch te beseffen dat ik best wel wil gaan werken. Nooit gedacht dat van een 17-jarige te horen, zeker. Maar nu vind ik dat het toch echt tijd is om een bijbaantje te zoeken, en betrap ik mezelf erop dat ik het helemaal niet erg zou vinden als ik zou moeten werken.

Ik ben heel dankbaar dat ik opgegroeid ben in een leefsituatie waarbij ik niet voor mijn eigen eten moet werken. Ik ken namelijk mensen die dat wel moeten. Verwend word ik niet, ik krijg echt niet zomaar alles van mijn ouders. En ik houd van mezelf al rekening waar en hoeveel geld ik aan iets uitgeef. Ook leef(de) ik meer bij het motto dat ik jong wilde zijn en leuke dingen wilde doen. Natuurlijk is zelfstandig worden en ervaring opdoen belangrijk, maar ik dacht altijd bij mezelf; ik kijk liever terug op mijn ‘jonge jaren’ waarbij ik mijn zaterdag met vrienden doorbracht, in plaats van vriesvak-vullend mijn zaterdagmiddag door te komen. En ook: waarom zou je nu je vrije tijd belemmeren door alleen maar aan geld te denken, als je de rest van je leven waarschijnlijk toch gaat werken?

Maar nu ik steeds meer leuke schoenen en kleding zie, leuke dingen wil doen, graag wil gaan reizen en me bedenk dat ik ooit het huis uit moet, wordt de druk en de neiging om mijn eigen geld te verdienen en ervaring op te doen een stuk groter.

Momenteel ben ik druk bezig met het zoeken naar vacatures en solliciteren, dus laten we hopen dat ik binnenkort kan zeggen dat ik mijn eerste bijbaantje heb! En eh, natuurlijk ook een aantal paar nieuwe schoenen. Heb jij nog tips voor het zoeken van een baantje? Zo ja, laat het dan hieronder in de reacties weten!

Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.