Horecatijger

Ik mocht mijn werkblouse en sloof weer aan, om een avondje mensen van drankjes te voorzien. Normaal heb ik altijd wel zin om te werken, maar dit keer even totaal niet. Ik had die week al 40 uur stage gelopen en het was tijd voor een lekkere chillavond met een slechte romantische komedie, mijn huispak en te veel zoetigheid en chips. Ook had ik al stiekem en subtiel geïnformeerd met wie ik moest werken en dat was misschien een minder goed idee. Toch zette ik mijn grote horecalach weer op, waar ik, al zeg ik het zelf, erg goed in ben. Ik ging vol goede moed de avond tegemoet. De mensen kwamen binnen en ik zag het gelijk, dit werd een avond vol foute muziek, slechte dansmoves en te veel bier. Genieten alom dus.

Uiteindelijk zat ik om half 3 ’s nachts tevreden aan de bar met een welverdiend wijntje. De avond was super snel gegaan en ik moet eerlijk zeggen, ik had me best goed vermaakt. De mensen waren gezellig, de alcohol was in grote hoeveelheid aanwezig en foute muziek kan heel erg leuk zijn. Iedereen stond aan het eind van de avond uitbundig te dansen op de dansvloer, zelfs de oude mensen die aan het begin van de avond stilletjes in een hoekje zaten. Geef ze wat alcohol, een discoklassieker uit de luidsprekers en die oude heupjes gaan los! Stiekem kan ik van dit beeld van dansende en vrolijke mensen heel erg genieten.

Ik besef me dat ik een tof bijbaantje heb waar ik best blij mee ben. Je krijgt veel gezelligheid, ondanks de minder ideale werktijden. Omdat ik werk in een partycentrum zijn de mensen in het algemeen altijd vrolijk. Iedereen heeft zin in een feestje met de nodige drankjes en hapjes. Natuurlijk zitten er altijd mensen bij die iets te zeuren hebben, zoals dat hun glas al één hele minuut leeg is of dat de muziek veel te hard staat (‘Duh, u zit naast een grote box mevrouw’). Ook is het altijd erg leuk als mensen hun levensverhaal aan je gaan vertellen, terwijl jij met een dienblad met volle glazen staat. Arme armen! Maar daar leer je gelukkig mee omgaan.

Het werk in de horeca heeft zijn voor- en nadelen. Toch doe ik dit werk al bijna 6 jaar en ik kan me nog niet voorstellen dat ik er mee stop. Dus voorlopig zal ik drankjes blijven inschenken, ze wegbrengen en niet te vergeten zelf een borrel drinken aan het eind van de avond!

Heb jij ook werk in de horeca? Laat me weten wat jouw ervaringen zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.