Dancehall

Dansen is een van mijn hobby’s. De muziek waar ik op dans is nog wel eens bekend, maar veel mensen weten niet hoe het genre heet of dat er überhaupt op gedanst wordt.

Dancehall komt oorspronkelijk uit Jamaica. Er worden daar nachten georganiseerd waarbij er buiten op straat heel heftig wordt gedanst. Ooit wil ik naar Jamaica om meer te leren over Dancehall en mij daar in meer te ontwikkelen.

Ik was van kleins af aan altijd al een fan van Reggeaton, afro house en Latin muziek. Zonder het door te hebben was ik zelfs toen al helemaal gek op Dancehall. Ik had alleen nooit van het genre gehoord en noemde het altijd maar Reggeaton of Latin house.

Twee jaar geleden zat ik dansvideo’s te kijken, omdat ik op hiphop wilde gaan. En natuurlijk ga je op Youtube zo vaak doorklikken dat je helemaal afdwaalt van je eigenlijke doel. Ik kwam uit op een dansvideo van een meisje uit Frankrijk. Zij danste op een van mijn favoriete liedjes. Tussen de naam van de video stond Dancehall, dagenlang heb ik gezocht op deze term. Ik kwam al mijn favoriete nummers tegen, dit was de muziek waar ik helemaal weg van was. Het behoort dus tot het genre Dancehall.

Vanaf dat moment begon ik zoveel mogelijk dansfilmpjes op Dancehall te bekijken en het mezelf zo te leren. Na een jaar in mijn kamer gedanst te hebben, kwam ik er achter dat vlakbij mijn huis Dancehall lessen werden gegeven. Ik heb mij direct ingeschreven, maar na drie maanden werden de lessen afgeschaft, omdat het te ver reizen was voor de docente. Het was de enige plek waar Dancehall werd gegeven in Rotterdam en dus moest ik weer gaan dansen in mijn kamer. Na een half jaar heb ik een zaal gevonden, die ik mag gebruiken als deze vrij is. Hier dans ik dan ook soms, maar ook zie je me nog vaak in mijn kamer, nieuwe danspasjes uitoefenen.

Afro-house

Omdat Dancehall nergens in Rotterdam wordt gegeven, ben ik gaan zoeken naar een (voor mij) soortgelijke dans. Zo ben ik terecht gekomen bij Afro-house. Het is natuurlijk heel anders dan Dancehall, maar het vergt wel dezelfde inspanning en voor veel bewegingen gebruik je dezelfde spieren en delen van je lichaam. Ik dans nu elke donderdag Afro-house en ik ga het ook zeker blijven doen.

Wat is jouw favoriete genre? Laat het achter in een reactie!

Foto door: Vladimir Pustovit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.