Kokosolie in je haar

Eerst geloofde ik niet altijd in maskertjes die je kon maken van producten die je in je keuken had staan. Ik dacht dat het niet werkte en vond het ook best raar dat mensen bijvoorbeeld bier of ei in hun haar doen, waardoor het beter zou gaan glanzen. Maar wat zat ik ernaast. Zelf smeer ik nog net geen mayonaise in mijn haar, maar ben ik wel zeker overtuigd van een bepaald product dat ik nu regelmatig gebruik.

Kokosolie: een haat-liefde relatie. Kokos olie schijnt op het gebied van beauty echt dé holy grail te zijn. Ook scheen het al tientallen jaren lang, misschien wel eeuwen, gebruikt te worden voor allerlei doelen. Vorige week heb ik, na alle enthousiaste reacties, een pot pure kokosolie gekocht. Kokosolie kan je gebruiken voor het bakken van eten (het is zelfs een superfood), voor je haar, als een soort bodylotion en als vocht inbrengende crème. De kokosolie bevat geen andere producten dan pure kokosolie, dus dan weet je ook dat er geen rare ingrediënten in zitten. Bovendien is het ook geschikt voor veganisten.

Ik had op internet gelezen dat je voor zacht haar, s’ nachts met een kokosolie masker moest slapen, dus deed ik dat. Toen ik het de ochtend erna eruit waste, was mijn haar ongelofelijk zacht en soepel. Waar ik niet bij stil stond, was dat kokosolie natuurlijk gewoon een dikke olie is, die je niet 1 2 3 uit je haar krijgt. Ik had die ochtend ook meteen school, dus snel probeerde ik het er uit te wassen en te föhnen. Helaas werd ik hierdoor in de steek gelaten en zat ik met haar dat er vet uitzag.

Gelukkig ging het er later die dag na nog een keer wassen (wel met 3 verschillende shampoos) eruit en de dagen erna was mijn haar zacht en niet zo pluizig als normaal. Nu gebruik ik elke dag een klein beetje en wrijf ik dat in mijn haar, wat mijn haar er super uit laat zien. Ook heb ik het een keer als crème gebruikt, die mijn huid super zacht achterliet. Ondanks het vet-haar-trauma, kan ik toch wel zeggen dat ik nu een fan van de kokosolie ben.

Sarah

Gebruik jij ook wel eens middeltjes van moeder natuur als beauty product? Laat het achter in de reacties!

Foto: Hafiz Issadeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.