De Week Tegen Pesten

Week Tegen Pesten

Vandaag is de landelijke Week Tegen Pesten weer begonnen. Vaak kies je aan het begin van het schooljaar een groepje vrienden uit, waar je meestal de rest van het schooljaar mee doorbrengt. Hierdoor ga je minder snel met anderen om. Soms vallen er klasgenootjes buiten zo’n groepje. Dit kan ervoor zorgen dat je je buitengesloten of gepest voelt. Het kan zijn dat ze gepest worden door het geloof, uiterlijk, hoge stem en nog veel meer andere dingen. Misschien ken je wel iemand die dit is overkomen. Heel vervelend! Daarom willen we tijdens de Week Tegen Pesten stilstaan bij deze scholieren, om ervoor te zorgen dat het minder wordt. Dit is hartstikke belangrijk, want pesten kan hele vervelende gevolgen hebben.

In het filmpje hieronder zie je het heftige verhaal van Carmen, die dagelijks gepest wordt.

Thema

Jouw docent staat dit jaar centraal tijdens de Week Tegen Pesten. Uit onderzoek blijkt dat docenten een belangrijke rol spelen in het tegengaan van pesten in de klas. Is er bij jou in de klas weleens aandacht besteed aan dit onderwerp?

Televisie

De publieke omroep zendt tijdens de Week Tegen Pesten verschillende televisieprogramma’s over pesten uit. Op Zapp worden er van maandag tot en met vrijdag vanaf 18.20 uur programma’s over pesten uitgezonden.

Het programma Op School van BNN/KRO-NCRV zie je van maandag tot en met donderdag om 19.50 uur. Arie Boomsma en Tim Hofman gaan in gesprek met scholieren, leraren en deskundigen in het hele land en ze hebben één belangrijke vraag: wat doe jij? Grijp je als toeschouwer in, kijk je toe of loop je mee?

Wil je meer weten over de Week Tegen Pesten? Ga naar www.weektegenpesten.com.

Foto: Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.