Gevangen in een kamer

Vorige week heb ik met een groep vriendinnen de Escape Room gedaan. Dit is een spel waarbij je met een groepje mensen wordt opgesloten in een kamer. Door middel van raadsels en codes moet je binnen een uur naar buiten zien te komen. Ik wist van tevoren eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Ik ben geen held in moeilijke raadsels oplossen of codes ontrafelen, dus ik liet het maar gewoon op me af komen. Maar het was heel leuk!

Escape Boot
Dit was geen normale Escape Room. De Escape Room was op een boot en deze heet dan ook Escape Boot. De boot lag wel gewoon aangemeerd, dus we konden gelukkig niet zeeziek worden 😉 Je hebt de keuze uit vier verschillende kamers. Van tevoren kun je aangeven of je ervaren bent (dan heb je de Escape Room al een keer of vaker gedaan). Als je het nog nooit hebt gedaan, krijg je een ‘makkelijke’ kamer. De codes zijn dan niet zo moeilijk.

Titanic
We waren met een groep van 11 meiden. Dat was te veel voor één kamer, dus werden we opgesplitst in twee kamers. Elke kamer heeft een verhaal. Je kent vast de Titanic wel, die film waarbij een groot cruiseschip zinkt en van het liefdesverhaal van Rose en Jack. Bij onze kamer was het verhaal dat Rose een hoerenloopster was en dat er naaktfoto’s van een van de mannen waren uitgelekt. Uiteindelijk moesten we een bom onschadelijk zien te maken. Bij de andere kamer waren de spelers de bemanning van het schip, en probeerde de kapitein hen te vermoorden. Super spannend dus… Nu wil jij natuurlijk weten: zijn we binnen het uur ontsnapt? Jazeker, het lukte! Onze groepjes waren tegelijk klaar, we hadden allebei nog 3 minuten over. Dit hebben we daarna met zijn alle gevierd met een lekker hapje en drankje, ook op de boot.

Ik zal je niet verklappen wat we allemaal precies moesten doen om naar buiten te komen, voor het geval je zelf nog een keer mee wilt doen. Dan is het natuurlijk niet meer leuk! Dus wil jij ook een keer meedoen met je vrienden, vriendinnen of klasgenootjes? Check dan hier welke Escape Room bij jou in de buurt zit. Ik raad het in ieder geval aan en ik ga het zeker nog een keer doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.