Helden op sokken voor Alzheimer

Afgelopen dinsdag was het weer Prinsjesdag. Kamerleden haalden (letterlijk) alles uit de kast om er tiptop uit te zien op deze feestelijke dag. Volgens traditie verschenen er weer veel vrouwelijke Kamerleden met leuke en vaak ook gekke hoedjes. Maar die hoedjes zijn niet zomaar hoedjes. Ze zijn veel meer. De hoedjes worden namelijk ingezet om een politiek statement te maken. Zo laat je als Kamerlid zien waar je voor staat. Dit is ook belangrijk, want zonder statement hoor je er niet bij.

Ik was natuurlijk erg benieuwd naar dit jaarlijkse fenomeen en zat daarom aan de buis gekluisterd om Prinsjesdag op de voet te kunnen volgen. Maar dit jaar zag ik wel iets heel opmerkelijks, namelijk dat een groep mannelijke Kamerleden van D66 twee verschillende sokken droegen. Ik herkende deze sokken meteen. Het waren de sokken van modeontwerpers Mart Visser en Frans Molenaar. Zij ontwierpen deze sokken voor Alzheimer Nederland (Alzheimer is een bepaalde vorm van dementie). Dit vond ik verrassend! Ik verwachtte natuurlijk alleen maar vrouwen te zien die een statement maken door middel van een hoedje, maar nu waren het de mannen van D66 die mij het nog het meest bijbleven.

Op 21 september was het Wereld Alzheimer Dag, een dag waar de Kamerleden van D66 natuurlijk aandacht voor vroegen. Dementie staat meer en meer op de agenda en dat is ook hard nodig. Op Wereld Alzheimer dag doet iedereen dan ook extra zijn best om geld voor onderzoek naar dementie op te halen. Een super goed initiatief! Mijn opa lijdt aan dementie en ik weet hoe hard het nodig is dat er aandacht wordt besteed aan deze verschrikkelijke ziekte. En wat die ziekte nou extra vervelend maakt, is dat we eigenlijk nog maar weinig weten van de ziekte. Onderzoek is dus echt nodig! Wil je meer informatie over Alzheimer? Je kunt hier terecht!

De Kamerleden van D66 hebben voor een Prinsjesdag gezorgd die ik niet zomaar zal vergeten. Zij hebben Prinsjesdag gebruikt om een belangrijk onderwerp onder de aandacht te brengen. Echt een super goede actie! En wie weet worden zij wel trendzetters. Ik ben benieuwd of er volgend jaar meer mannelijke Kamerleden hun voorbeeld zullen volgen! En mocht jij nou ook een statement willen maken? Hier vind je die leuke sokken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.