(Mis)communicatie?!

Ik zit in mijn laatste jaar van de hbo-opleiding Communicatie. Een hele leuke opleiding, vind ik zelf. Maar op elke verjaardag waar ik kom, krijg ik dezelfde uitspraken te horen. Vaak kunnen mensen er niets aan doen, omdat ze gewoon niet weten wat de opleiding nou eigenlijk inhoudt. Maar toch is het soms een beetje vervelend. Dus: de volgende uitspraken willen wij Communicatiestudenten liever niet meer horen. 😉

1. “Jij kunt zeker heel goed praten.”

Het is niet zo dat je tijdens de opleiding Communicatie leert om te praten. Dat kon je als het goed is daarvoor ook al, toch?

2. “En, wat kun je daar dan mee?”

Veel! Want de opleiding is heel breed. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Reclame, marketing, public relations, interne communicatie… Je kunt ervoor kiezen om bij een commercieel bedrijf te werken zoals een reclamebureau, maar ook bijvoorbeeld bij een ziekenhuis. Het ligt er maar net aan wat je het leukst vindt. Je kunt oneindig veel beroepen kiezen. Dus als ik die allemaal moet opnoemen ben ik wel even bezig 😉

3. “Iedereen die Communicatie doet kan geen keuzes kan maken, toch?”

Oké, ik moet toegeven: soms klopt dit wel. Veel studenten stoppen ook in het eerste jaar omdat de opleiding toch niks voor hen bleek te zijn. En ik zal eerlijk bekennen dat ik ook niet zo goed wist wat ik wilde studeren. Dit is wel een van de redenen dat ik voor Communicatie heb gekozen, maar uiteindelijk vind ik het een hele leuke opleiding.

4. “Kun je daar wel een baan in vinden?”

Dat moet zeker wel lukken. Je hebt misschien niet gelijk de beste functie, maar dat is ook logisch als je pas net bent afgestudeerd. De opleiding is breed, dus je kan er veel kanten mee op. Daarom ben je ook eigenlijk van alle markten thuis en heb je meer kans om ergens aangenomen te worden.

5. “Je had toch net zo goed iets economisch kunnen kiezen?”

Nee, ik ben héél slecht in economische vakken! Dat is ook een van de redenen dat ik Communicatie heb gekozen. Alleen in het eerste halfjaar van de opleiding wordt bedrijfseconomie gegeven. Daarna was ik er gelukkig vanaf! Schrijven is wel een van de onderdelen die bij de opleiding hoort. Ik heb schrijven altijd al leuk gevonden en daarom sluit deze opleiding goed aan.

Denk jij er ook over om de opleiding Communicatie te kiezen of wil je er gewoon meer over weten? Kijk dan hier voor meer informatie.

Foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.