De wereld een beetje verbeteren

Ik denk dat niet iedereen hier genoeg bij stil staat. Pas als je je dat gaat beseffen, ga je toch wel even anders nadenken over de wereld waarin we leven.

Ik denk dat er best wat mensen zijn die genoeg geld hebben en in het westen leven, die niet echt stil staan over hoe erg het er eigenlijk aan toe is met andere mensen in de wereld. Veel mensen steunen goede doelen, maar liever willen we niet te lang stil staan bij alle wreedheid in de wereld en draaien we liever ons hoofd weg. Zelf sta ik er ook niet altijd bij stil, maar toch denk ik dat het goed is om te beseffen dat het er is en dat je er zelf toch wel wat aan kunt doen.

Een manier waarop ik zelf denk dat ik de wereld toch een klein beetje te helpen, is door vrijwilligerswerk te doen. Dit is een idee wat al een tijdje in mijn achterhoofd zit. Ik zou graag vrijwilligerswerk in Kenia willen doen. Ik heb het gevoel dat ik dan echt iets goed doe, als ik op het moment zelf iemand kan helpen. In plaats van dat ik een kleine bijdrage lever aan een goed doel waarvan je niet zeker weet wat er nou eigenlijk met het geld gedaan wordt. Vroeger had ik nooit gedacht dat vrijwilligerswerk in een derde wereld land iets voor mij zou zijn, maar naarmate ik ouder ben geworden, ben ik mij steeds meer aangetrokken gaan voelen tot iets goed doen voor anderen. Sowieso vind ik het heel fijn om andere mensen blij te maken en mensen blij te zien. Het gevoel dat je krijgt, dat je een bijdrage hebt geleverd aan iemands blijdschap, doet me goed. Het liefst wil ik dit in Afrika doen, maar landen in het Midden-Oosten of Azië lijken me ook interessant. Ik vind het erg leuk om met kinderen bezig te zijn. Het lijkt me dan ook geweldig om vrijwilligerswerk te doen op een school, waarbij je met kinderen werkt. Op korte termijn is dit helaas niet mogelijk, aangezien mijn vakanties al volgepland zijn en het op dit moment niet helemaal veilig is in Kenia. Bovendien kost zo’n reisje naar Afrika best wat spaargeld. Maar ik weet dat het het waard is en ik wil dit dan ook zeker nog doen.

Heb jij zelf ook ideeën over hoe je de wereld kan verbeteren? Laat het achter in de reacties!

Foto: Living in Kuito

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.