Denk jij wel eens na over pesten?

Even stilstaan bij pesten
Lisa wordt gepest. Zij verzint een smoesje om voor heel even van het pesten af te zijn. Maar dat is natuurlijk geen oplossing. Ze zal zich pas fijner voelen als het pesten helemaal stopt. En pestkoppen stoppen niet zomaar. Stel je voor dat jij Lisa zou zijn, of dat Lisa jouw beste vriendin is, dan zou jij toch willen dat zij er niet alleen voor staat? Het is nu een goed moment om stil te staan bij pesten, het is namelijk De Week Tegen Pesten. Niemand verdient het om gepest te worden en daarom wordt er deze hele week aandacht aan besteed.

De Week Tegen Pesten
Op NPO 3 en Zapp zijn deze week programma’s te zien over pesten. Zo staat elke dag de aflevering van ‘Het Klokhuis’ in teken van pesten; over waarom er wordt gepest en wat je er tegen kan doen. Op Zapp is ook het programma ‘Anti pest club’ te zien. In dit programma gaat een hele klas ervoor zorgen dat er niet meer gepest wordt en iedereen met plezier naar school gaat. Ook gaan Arie Boomsma en Tim Hofman in het programma ‘Op school’ in gesprek met leerlingen, leraren en deskundigen over pesten. Er zijn in het land nog andere dingen georganiseerd die in het teken staan van pesten. Wil jij weten wat? Check het hier.

Gepest worden verdient niemand
Ik vind pesten echt heel erg! Ik zou absoluut niet Lisa willen zijn. Ik vind dat iedereen zelf moet bepalen wat diegene doet en aantrekt. Misschien is er wel een reden dat ze deze kleren aanheeft? En waarom vragen ze het Lisa niet gewoon? Iedereen moet gewoon gerespecteerd worden. Niemand verdient het om gepest te worden zoals Lisa en daarom hoop ik dat zoveel mogelijk mensen nog even goed aan het nadenken worden gezet door De Week Tegen Pesten. Wat zou jij doen als jij Lisa was? Plaats het in een reactie hieronder! Wil jij meer weten over pesten? Kijk dan eens hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.