Deze kikker vertrekt

Héél veel dingen geleerd.

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier stage gelopen en ontzettend veel geleerd. Toen ik hier begon bakte ik er eerlijk gezegd niet zo veel van, ik had erg veel moeite om op gang te komen. Naarmate de tijd vorderde kon ik steeds meer en dat motiveerde mij ook om steeds door te leren. Ook heb ik veel over mijzelf geleerd. Omdat dit mijn echte eerste stage was heb ik gezien hoe het is om 40 uur per week, fulltime, te werken. Oké ik heb nou ook weer niet écht die volle 40 uur iets zinnigs gedaan (ik heb echt een chill uitzicht over het centrum). Maar de hele week iets doen voelt toch wel goed. Ja voorheen deed ik eigenlijk niet zo veel en ik wist niet beter. Maar als ik nu een vrije dag heb dan verveel ik me kapot..

Weet je nog in groep 8?

Normaal gesproken ben ik iemand die afscheid neemt en toedeloe. Maar deze keer is het anders. Het voelt een beetje zoals toen we in groep 8 met z’n allen afscheid namen van elkaar. Ik denk dat dit komt omdat je toen ook elke dag samen was. Het maakt het nog lastiger omdat ik de laatste tijd moet reflecteren op afgelopen half jaar. Hoe ging het, wat heb ik goed gedaan en wat juist niet. Vandaag heb ik ook nog de laatste training gegeven. Man, het is gewoon afgelopen.

Deze kikker gaat nog grote dingen bereiken.

Het is nu tijd voor een nieuwe stap. Ik heb het komende halfjaar weer school en ik ben van plan mijn rijbewijs te halen. Ook wil ik me volop richten op sporten en alles wat daarbij hoort. In mijn eerste blog over Japan schreef: “een kikkertje in een vijver niets weet van de grote zee”. Daarmee bedoel ik dat als je geen risico durft te nemen, je nooit veel verder komt.

Ik ben van een klein kikkertje in een vijver eigenlijk gegroeid naar een grote kikker, een kikker die een voorproefje heeft gehad van dat zoute zee water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.