Do It Yourself

Het is altijd lekker om jezelf te verzorgen met een maskertje of scrubs. Zeker als je huid het nodig heeft. Maar wat als je die spullen niet in huis hebt?! Dan hebben we hier een paar recepten om zelf maskertjes en scrubs te maken. Ook hoe je zelf lipgloss kunt maken. Altijd handig als je je favoriete lippenstift ook graag in lipgloss wilt hebben.
Maskertje: Komkommer en muntblad. Voor 5 keer gebruik.
Dit maskertje is vooral voor frisheid en om je huid zachter te laten voelen.
Nodig:
-Muntbladen
-Halve komkommer
-honing
-yoghurt
-rolled oats
-blender/ staafmixer
Schil de komkommer en snij ze in stukjes. Doe ze in een blender of mix de stukjes met een staafmixer in een kom. Mix de komkommer stukjes tot een drabje. Doe daarna 5 eetlepels rolled oats erin. Mix het opnieuw tot een drabje. Pak daarna een paar munt blaadjes, een grote eetlepel honing en een grote eetlepel yoghurt en mix het tot een drabje. Als het nog heel erg vochtig is moet je er nog meer rolled oats in doen. Het mag niet van je gezicht af druipen.
Smeer het lekker dik op je gezicht met een kwast of vingers(vermijd ogen en mond). Laat het een kwartier intrekken. (Je kunt het ook op je voeten smeren). Was het af met water. Wat over is kun je bewaren in de koelkast voor een week.
Maskertje: Aardbei en Slagroom. Voor 3 á 4 keer gebruik.
Dit maskertje is goed voor een droge huid (slagroom), maar ook een vette huid (aardbei). Het is ook goed tegen pukkels.
Nodig:
-Aardbei
-Slagroom
-blander/staafmixer
Neem 2 aardbeien en 2 eetlepels slagroom. Stop ze in de blender of mix ze samen met de staafmixer in een kom. Smeer het lekker dik op je gezicht met een kwast of vingers (vermijd ogen en mond). Het is een vloeibaar masker, dus probeer niet teveel te bewegen. Laat het ongeveer 20 á 30 minuten zitten en was het daarna af.
Maskertje: Avocado en Banaan
Dit maskertje is goed voor de droge huid en tegen de puistjes.
Nodig:
-banaan
-avocado
-vork
-schaal
Doe een halve avocado en een halve banaan in een kom. Prak ze samen tot een drab. Smeer het daarna op je gezicht met een kwast of je vinger (vermijd ogen en mond). Laat het 15 á 20 minuten zitten. Probeer zo min mogelijk te bewegen, omdat de grove stukken er misschien af kunnen vallen. Was het daarna er vanaf en je huid voelt super zacht aan.
Maskertje: Chocolade voor 2 keer gebruik.
Dit maskertje is goed voor de droge en vette huid. Ook goed voor de gevoelige huid.
Nodig:
-Cacao
-yoghurt
-Honing
-Schaal
-lepel
Doe in een schaal 1 eetlepel cacao en yoghurt. Roer het met een lepel (of iets anders) door elkaar. Doe daarna 1 eetlepel honing erbij. Roer het door elkaar tot alle klonters weg zijn. Smeer het op je gezicht met een kwast of je vinger (vermijd ogen en mond). Laat het er 30 minuten erop zitten en was het er daarna af.
Scrub voor 5 keer gebruik
Nodig:
-zout/suiker
-olijfolie/ander soort olie
-leeg potje
Doe 2 eetlepels zout of suiker in het lege potje. Voeg er beetje bij beetje olijfolie toe en roer er tussendoor voorzichtig doorheen. Je kunt het zelf zo vloeibaar maken als je wilt. Je kunt er ook nog een lekker geurtje in doen als je dat wilt en dan is het klaar voor gebruik. Bewaar het niet te lang, want dan kan het gaan schimmelen.
Lip Scrub maken
Nodig:
-Suiker
-Lipgloss
-vaseline
-leeg potje
Stop een theelepel vaseline en Lipgloss in het potje. Roer het door elkaar met een stokje. Doe 2 theelepels suiker in het potje, roer het opnieuw door elkaar. Doe wat op je lippen en wrijf over je lippen heen. Haal het eraf en je lippen voelen heel zacht aan.
Lipgloss maken
Nodig:
-Eetlepel
-lippenstift
-vaseline
-vuur
-leeg potje
-mes
Snij een stukje van je lipstick af en leg het in de eetlepel. Doe er evenveel vaseline bij. Hou de lepel boven het vuur en roer het tot het helemaal gesmolten is. Doe het in een leeg potje en zet het in de vriezer. Als het hard is geworden (zoals lipgloss moet zijn) kun je het eruit halen en gebruiken.
Geschreven door maatschappelijk stagiaire Lina
Foto: val_girl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.