Druk, druk, druk

Sinds september loop ik nu 4 dagen in de week stage. Elke dag van 9 tot half 6 op kantoor zitten is even wennen. Vooral omdat ik de afgelopen 3 jaar maar een paar uur college had in de week. Die knop moest dus even om, maar tot nu toe heb ik het ritme aardig te pakken. Zo erg zelfs dat ik als ik een keer mag uitslapen ik nog om half 8 wakker word.

Naast mijn stage werk ik ook nog om het weekend. Waardoor ik dus het ene weekend 1 dag vrij heb en het andere weekend 3 dagen vrij heb. Ik dacht dat ik dit wel zou volhouden, maar langzamerhand merk ik dat het toch wel moeilijk is. Dit geldt zeker niet voor mij alleen. Zo zijn er genoeg jongeren die de hele week naar school moeten en dan in het weekend nog moeten werken. Want hoe komen we anders aan dat extra zakcentje, toch? School, stage, werk en leuke dingen doen met vrienden, het is moeilijk om allemaal met elkaar te combineren. Ik heb een paar tips, die je misschien kunnen helpen.

Plannen

In deze drukkere periode probeer ik mijn tijd goed te plannen. Het is dan ook belangrijk dat je vrienden en familie weten dat je het wat drukker hebt met andere verplichtingen, waardoor je misschien wat minder tijd voor hun hebt. Dit zullen ze vast begrijpen. Let er wel op dat je deze relaties niet verwaarloost, want als je straks weer meer tijd hebt is het leuk om vrienden te hebben waarmee je kan afspreken.

Pak je rust

Ik moet nu vroeger opstaan dan dat ik gewend was, toch ga ik niet altijd vroeger naar bed. Hierdoor slaap ik dus minder, waardoor mijn concentratie ook niet altijd geweldig is. Zorg er dus voor om je rust te pakken als dat kan. Een keer wat vroeger naar bed is echt geen drama. Want op tijd je rust nemen is erg belangrijk, zo ben je minder gestresst en wat aardiger voor je medemens.

Think about the money!

Vraag jij je ook vaker af waarom je tussen stage, school en andere dingen ook nog werkt? Nou daar is natuurlijk een goede reden voor te bedenken, het geld. Dat extra zakcentje is toch zeker een groot voordeel. Maar het is ook belangrijk dat het niet allemaal te veel wordt. Het is nog steeds een bijbaantje, dus laat je school of stage er zeker niet onder lijden.

Wil je meer weten over hoe je het beste werk en school kunt combineren? Klik dan hier.

Bron foto: flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.