Lagen make-up, tattoos en zware baarden

De laatste tijd word ik me er steeds bewuster van dat je uiterlijk kan beïnvloeden hoe je behandeld wordt of welke indruk mensen van je hebben. In onze maatschappij word je dan toch nog wel bevooroordeeld op je uiterlijk, ook al klopt dit soms helemaal niet. Ik heb meegemaakt dat mensen op een andere manier naar je kijken als je bijvoorbeeld een zware baard hebt, vol zit met tattoos of er heel erg opgedoft uit ziet.

Zelf heb ik dit ook een keer gehad. Zo’n jaar geleden, droeg ik nog al veel zwart (stiekem dat doe ik nog steeds, maar wel wat minder). Niet dat je me als ‘gothic’ kon omschrijven, maar toch nog steeds veel zwart, gecombineerd met leren jacks en Dr martens.

Ik was net een tijdje begonnen met mijn nieuwe school, had het super naar mijn zin en werd ook gewoon geaccepteerd. Niemand die raar deed of iets in die richting, maar op een dag was ik, ongeveer twee maanden nadat school begonnen was, aan het praten met een jongen uit mijn klas. Op het een of andere moment hadden wij het over mij, en de jongen uit mijn klas zei het volgende.’ Ik dacht eerst dat je wat duister en stil was, omdat je dus zo vaak zwart draagt. Maar dat ben je echt totaal niet; ik vind je een heel vrolijk en schattig persoon.’ Ook nam een andere jongen bij mij op school meteen aan dat ik rookte, wat ook niet waar was, omdat hij dat blijkbaar bij mijn kledingstijl vond passen. Zo zie je maar weer: soms gaan mensen toch te snel af op iemand anders zijn of haar uiterlijk. Maar dit hoeft toch niet altijd te kloppen!

Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.