Schooltrip naar Londen

Het was superleuk, maar het weer viel helaas echt tegen. Het was een leerzame en gezellige ervaring.

Eenmaal aangekomen bij het hostel, zijn we gelijk met de metro naar de BBC studio’s gegaan. Hier hebben wij een rondleiding gekregen en mochten we zelf ook een eigen nieuwsuitzending presenteren. Je kreeg allemaal zinnen in het Engels afgebeeld op een scherm en die moest je hardop voorlezen. Het lijkt makkelijk, maar terwijl je de tekst voorleest moet je ook presenteren, iets waar ik wel moeite mee had. Toch vond ik het wel leuk en weet ik nu dat ik daar meer mee moet oefenen, wil ik ooit het nieuws gaan presenteren.

De maandag was helemaal voor ons zelf. We mochten zelf de metro pakken en door Londen reizen. Mijn vriendinnen en ik zijn na het ontbijt meteen naar Oxford Street gegaan om te shoppen. We keken onze ogen uit toen we de geweldige winkels Topshop, Selfridges en Forever 21 zagen. Forever 21 en Topshop heb je namelijk alleen maar in Amsterdam en Selfridges heb je helemaal niet in Nederland. Na het shoppen zijn we naar Piccadilly Circus gegaan ( het soort Time Square van Londen). Veel heb ik er alleen niet van gezien. Het was al avond en het regende keihard, dus hebben we maar even snel wat gegeten daar.

In de avond zijn we uit geweest. Ja jullie lezen het goed, ik ben dus weer uit geweest! Het was superleuk en hierdoor is de klas meer tot elkaar gekomen. Rond 2 uur ’s nachts zijn we terug gegaan naar het hostel en hebben we onze spullen ingepakt. Om 10 uur in de ochtend moesten we namelijk al weer vertrekken.

Toen we aankwamen bij het vliegveld zijn mijn vriendin Sarah en ik gelijk naar de make-up afdeling gerend. Zonder dat we de tijd in de gaten hadden, bleven we daar wel een uur rondsnuffelen. Toen we hadden afgerekend en klaar waren om naar de gate te gaan, kwamen we er achter dat we al te laat waren voor het vliegtuig. De gate zou sluiten om 14:20 en het was al 14:30. Ook moest je nog een metro pakken om naar de gate te komen, waardoor we het vliegtuig misschien niet zouden halen. Rennend door het vliegveld, belde Sarah onze docent om door te geven dat ze moesten wachten. Gelukkig stonden ze nog bij de poort en zaten ze nog niet in het vliegtuig. Toen ik dacht dat het niet erger kon, bleek ik ook nog mijn vliegticket verloren te zijn door alle haast.

Gelukkig wist mijn docent nog wat te regelen en konden ze mijn naam in het systeem vinden.

Het was een hele leuke trip, maar natuurlijk moeten er wel opdrachten gemaakt worden. Zo ga ik een artikel over de BBC studio schrijven en over een thema van Londen, bijvoorbeeld de bekende Tower Bridge of de Big Ben. Superleuk om mee bezig te zijn in de vakantie! Not.

Maar ik moet wel zeggen dat het dubbel en dwars waard is geweest, want ik heb er wel veel van geleerd en van genoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.