Drukte

Ken jij ook dat gevoel? Ik wil dat en dat, maar daar heb ik geen tijd voor. Ik wil leuke dingen doen, maar ik ben te druk. Jah, tuurlijk afspreken is gezellig, over 7 weken heb ik nog wel een gaatje. Straks is mijn stageperiode afgelopen en begint school weer, dan heb ik meer tijd.

Meestal is dat niet zo. Het erge is, meestal doe je het zelf. Je plant en zegt toe en doet van alles en dan zit je vol.

Bij mij is het afgelopen tijd tot een extreme uitgelopen.
Ik ben sinds de kerstvakantie misschien 5 avonden thuis geweest en dan meestal nog geen hele avonden. Wat doe ik fout? Nou, eigenlijk niks naar mijn idee, ik ben alleen nog wat extra dingen gaan doen.

Ik had elke dag stage en ben dan van ’s ochtends 8 tot ’s middags 5 weg, ik heb mij aangemeld voor de studentenraad die mij elke twee weken een avond kost, ik ben er een extra danscursus bij gaan volgen (ik dans nu 2 avonden per week) en daarbij wil ik ook graag nog eens een avond eten en gezellig bij vrienden zijn. Weekenden zijn vaak al een tijdje van te voren vol gepland met conventies, familiebezoek, vriendenbezoek en rijlessen.
Het is allemaal erg leuk – ik doe het allemaal met plezier -, maar het is veel. Ik ben blij dat het carnaval is en dat ik naar een dorpje in Flevoland gevlucht ben, daar is het rustig en heb ik een weekje vakantie.

Straks beginnen de lessen weer, Ik begin aan mezelf te merken dat het te veel wordt. Ik neem het me vaker voor en nu wil ik het toch echt doen! Ik ga alle afspraken die ik heb staan gewoon laten door gaan, want het is leuk en ik hou niet van leuke dingen afzeggen. Verder ga ik beter op mijn slaapritme letten, ik wil een ritme en gemiddeld 7 – 8 uur per nacht slapen. Ik ga ook geen langdurige afspraken meer maken. Dan heb ik straks vast ook weer meer energie om toch weer meer te gaan sporten (ik neem nog geen genoegen met de verbetering, maar ik ben vaak simpelweg te moe om iets te doen).

Is dat geen goed plan? Ik ben benieuwd wat er van gaat komen. Maar een beetje een goed ritme gaat belangrijk worden. En die agenda, die gaat overal mee naartoe. Als ik vol begin te raken kan ik gewoon niks meer afspreken en als die agenda mee is, dan weet ik dat.

Ik zal jullie updaten als ik weet of het lukt en of ik het aanraad.

Foto: einstruction.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.