Een nieuwe uitdaging: mijn eerste triathlon!

Ik heb me ingeschreven voor mijn eerste triathlon. Natuurlijk niet een hele triathlon, maar een achtste. Dat is 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. De onderdelen los van elkaar lijken goed te doen, maar zodra je het allemaal na elkaar moet doen, wordt het toch wat moeilijker.

Oké, ik heb me dus ingeschreven. Maar waarom wilde ik eigenlijk een nieuwe uitdaging aangaan? Bijna iedereen die sport zoekt op één of andere manier naar nieuwe uitdagingen: misschien wil je kampioen worden met je team, je persoonlijke record verbreken, nieuwe vrienden maken of je gewoon wat lekkerder in je vel voelen. Het is fijn om een doel te hebben in je sport, zodat je niet het gevoel hebt dat je het voor niets doet.

Mijn doel tijdens het sporten is een “Ik kan dit!”-gevoel behalen. Ik hoef echt niet de beste te zijn, maar ik wil een uitdaging waar ik naar toe kan leven en voor kan strijden om te behalen. En na de wedstrijd kunnen zeggen: “Wauw, dit heb ik toch maar even geflikt!”

Met zo’n uitdaging op de planning krijg ik meer motivatie om te gaan trainen en om mijn doel te bereiken. Als je geen zin hebt om zo'n uitdaging als ik aan te gaan, kun je wel voor jezelf bedenken waarom je sport: voor de gezelligheid, voor de uitdaging, om fitter te worden? Dan kun je proberen om dit te bereiken en krijg je zeker meer plezier in het sporten!

Welke uitdagingen ga jij aan tijdens het sporten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.