Hoe voelt een depressie?

Iedereen voelt zich wel eens somber of niet lekker in z'n vel. Meestal gaan deze gevoelens na een tijdje over, en beleef je tijdens zo’n dip nog wel plezier aan de leuke dingen in je leven. Een depressie is anders; dan zijn er alleen nog negatieve gevoelens.

Je voelt je leeg en futloos. Niemand kan je opvrolijken en niets interesseert je. Je weet niet waarom, maar je voelt je angstig of gespannen. Het lukt op een gegeven moment niet meer om je goed te concentreren op school of op je werk.

Het is voor veel mensen lastig om zich in te beelden wat iemand met een depressie precies voelt, omdat je aan de buitenkant niets ziet. In deze special laat de NOS je ervaren wat iemand met een depressie meemaakt.

Voel jij je depressief? Praat met je ouders of een vriend(in) over je gevoelens of zoek hulp bij je huisarts. Zij kunnen je helpen om je depressie aan te pakken. Het voelt nu misschien niet zo, maar bijna iedereen komt uit zijn depressie. Ook kun je (anoniem) praten met MIND Korrelatie voor tips of informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.