Vakantie in Lissabon

Stadsfeest

Wat heb ik een leuk weekend gehad! Ik ging naar een Portugees stadsfeest in Alfama.

De straten waren versierd met gekleurde papieren bollen, slingers en anjers. Op elke hoek van de straat stonden kraampjes met tafels en stoelen. De geur van de gegrilde vis op de barbecues en swingende volksmuziek op de achtergrond. Hoe later op de avond, hoe drukker het werd. Ik denk dat er wel duizenden mensen aan het feesten waren en iedereen was blij!

Sardientjes en drank

Wat mij vooral opviel was de sfeer en het eten en drinken. In de smalle straatjes stonden oude Portugese vrouwen die shotjes drank verkochten en overal kon je goedkope cocktails drinken. Ik hou wel van een feestje en een cocktail dus ik kon het niet laten om dat te proberen. Om eerlijk te zijn, was ik bevooroordeeld. Een oud vrouwtje dat een alcoholisch drankje gaat inschenken: daar zit vast weinig alcohol in. Maar nee, ik had het fout er zat heel veel alcohol in.

Naast veel gegrilde sardientjes, cocktails en Portugese shotjes verkochten ze ook Belémse pasteitjes. Dit zijn pasteitjes gemaakt van bladerdeeg met in het midden soort van vanillevla. Ze zijn klein, maar superlekker en erg verslavend. Op elke hoek kon je ze kopen, ik heb er denk ik wel 5 van gegeten.

Glimlach

Het is nu een paar dagen geleden, maar ik heb nog steeds een glimlach op mijn gezicht als ik dit schrijf. Wat heb ik genoten! De gezelligheid en het Portugees eten en drinken, een beter weekend heb ik niet kunnen wensen! Dit ga ik zeker nog een keer doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.