Feyenoord ~ Rome

De voetbalwedstrijd Feyenoord – Rome is al een week lang het gesprek van de dag, vooral in mijn omgeving, omdat ik dichtbij Feyenoord woon.

Vanavond is het dan zover. De wedstrijd begint om 21:00 uur, maar de Italiaanse supporters zijn al volop Rotterdam aan het binnenstromen.

Italiaanse voetbalhooligans dreigen vanavond wraak te nemen op de Feyenoordsupporters. Zij hebben volgens verschillende media rellen veroorzaakt in Rome en tientallen, ofwel honderden Italianen mishandelt, de dag voor de wedstrijd van donderdag 20 februari en op de dag zelf.

Het is natuurlijk tragisch wat er is gebeurt in Rome en het valt zeker niet goed te praten. Maar wraak is nooit de oplossing. Als Rome zo zeker is van hun voetballers, laat ze zich dan maar bewijzen in de wedstrijd!

Vanavond moet ik weer terugreizen van Den Haag naar Rotterdam. Dit zal rond de tijd zijn dat de wedstrijd bijna begint. Aan de ene kant wil ik een omweg nemen, alleen om al het oponthoud van vanavond te ontlopen, aan de andere kant wil ik supergraag zien of Italiaanse supporters iets aanrichten in Rotterdam. Natuurlijk hoop ik dat niemand gewond raakt en dat mijn mooie stad heel blijft, maar mocht er iets gebeuren, wil ik daar met mijn nieuwsgierigheid toch wel bij zijn!

Ik voorspel 2-1 voor Feyenoord, en jij?

Foto: Tim Wilson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.