XTC Legaal?

XTC is illegaal en dat maakt het juist zo spannend. Maar waarom is de drug illegaal? Denkt de overheid serieus dat mensen hierdoor minder XTC gebruiken? Er zijn echt niet meer wietgebruikers in Nederland omdat het hier legaal is. Ik heb bijvoorbeeld in Australië meer wiet voorbij zien komen dan dat ik zou zien als ik een hele dag in een Nederlandse coffeeshop ga zitten. Dus zal het gebruik van XTC toenemen wanneer deze drug legaal wordt? Ik denk dat de mensen die graag een keer een pilletje nemen er toch wel aan komen.

Natuurlijk sta ik niet achter de mogelijkheid om een overdosis pillen te kunnen bestellen bij de balie in de coffeeshop. Zoals BNN zegt ‘één pil te veel maakt geen crimineel’, vind ik ook dat het puur gaat over het eigen gebruik. Dat als je gepakt wordt met een kleine hoeveelheid drugs op zak, je verklaring omtrent gedrag niet in gevaar komt.

Het is gevaarlijk zegt de overheid dus daarom wil die het tegenhouden. Tja.. het doel om het tegen te houden is al mislukt. Mensen doen het toch wel. Maar het gevaar is wel op een andere manier tegen te houden. Maak het legaal en zorg ervoor dat er geen verkeerde stoffen in zitten. Het doel is uiteindelijk om schade te voorkomen. Wanneer je dit zelf in de hand hebt, kun je het gevaar ook sturen.

Stel dat je het graag een keer wilt proberen en je kunt kiezen tussen een pil van een vreemde of een pil van een shop waar controle op zit. Dan lijkt het mij niet moeilijk. Ik zou rechtstreeks voor de veilige weg gaan. Natuurlijk zeg ik niet dat de gevaren hierdoor helemaal weggaan. XTC blijft chemische rotzooi en je wordt er ook niet slimmer van. Maar door controle creëer je wel meer veiligheid. Illegaal of legaal, als we het willen, doen we het toch wel!

Foto 1

Foto 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.