New York Fashion Week

New York Fashion Week

Fashion week is een evenement waarbij in de loop van meerdere dagen, modeontwerpers met catwalk shows hun nieuwste collecties kleding laten zien aan journalisten en inkopers. De fashion week wordt een aantal keer per jaar gehouden en is internationaal. Op dit moment is de New York Fashion Week 2015 bezig. De laatste dagen heb ik een aantal interessante berichten voorbij zien komen op social media. In deze blog ga ik door de hoogtepunten van de New York Fashion Week.

Kanye West x Adidas Originals

Tijdens de Fashion Week New York werd de kledingcollectie van rapper Kanye West gepresenteerd: Kanye West x Adidas Originals Autumn 2015;

De show onderscheidde zich door de aparte kleding (huidskleurige strakke bodysuits, baggy kleding met gaten erin en modellen die in rijen naar voren stappen in plaats van de catwalk op en af lopen).

Zelf zie ik de foto’s van deze show supervaak voorbij komen op social media, maar ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Ik vond de gehele presentatie prachtig: de modellen, de show zelf en de kleding.

Gehandicapte modellen

New York Fashion Week 2015 had als eerste catwalk show ooit modellen op de catwalk met een geestelijke en fysieke handicap. Zo liepen er bij de show van FTL Moda modellen die protheses hadden, in een rolstoel zaten of geamputeerde lichaamsdelen hadden. Ook veroverde een model met het downsyndroom de catwalk.

Ik vind de diversiteit van modellen bij deze show heel mooi om te zien.

Door mensen te laten lopen die er niet uitzien als het ideale topmodel, brengt de show de boodschap over dat iedereen perfect is op zijn of haar eigen manier. En dat vind ik erg goed.

Al met al vond ik de New York Fashion Week superleuk en droom ik stiekem om ooit nog een keertje een fashion week bij te mogen wonen. Ondertussen blijf ik weg zwijmelen bij alle foto’s en video’s van de New York Fashion Week 2015.

Wat vinden jullie van Fashion Week? Laat het achter in de reacties!

Sarah

Foto model: goMainstream

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.