FIFA komt er weer mee weg

Het afgelopen jaar is er al gehint naar soortgelijk nieuws, maar nu werd het door de Wereldvoetbalbond FIFA officieel bevestigd. Het wereldkampioenschap wordt in 2022 in Qatar georganiseerd en daar ligt in de zomermaanden de tempratuur boven de 40˚ Celsius. Geen pretje om in te sporten dus. Reden voor de FIFA om andere mogelijkheden te bekijken en in dit geval dus te besluiten het evenement in de winter te organiseren.

Nu vind ik het goed dat de FIFA rekening houdt met de sporters en supporters door het toernooi in koelere tempraturen te organiseren. Wat ik niet begrijp is dat dit allemaal achteraf pas gedaan is. Je zou denken dat er vooraf naar het land wordt gekeken waar het WK wordt georganiseerd. Blijkbaar niet.

Ik weet ook wel dat er meer zaken spelen dan alleen een mooi verkooppraatje van een land wanneer deze beslissing wordt genomen, geld bijvoorbeeld. Ik ga er dan ook vanuit dat er een aantal FIFA bestuursleden zijn omgekocht en dat kan natuurlijk écht niet.

Voetbalclubs hebben al boos gereageerd door te zeggen dat het reguliere seizoen dat jaar totaal moet worden aangepast. Een WK in de winter betekent namelijk geen winterstop en een langer seizoen. Voor iedereen dus erg onhandig.

Het ergste van dit alles is dat ik over acht jaar toch weer voor de buis zit te juichen. Ze komen er dus mee weg, ze kunnen alles maken. Ik voel me machteloos en dat is naar mijn mening niet de bedoeling. De clubs zijn te bang om zich los te koppelen want dat is te veel gedoe. Mijn enige hoop is dat er eens iets goed fout gaat binnen de FIFA en dat het hele bestuur moet opstappen. Die kans is helaas bijna net zo klein als dat Qatar het WK in eigen land wint.

Foto: fdcomite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.