First-date

Op de eerste date wil je elkaar nog beter leren kennen. Het is dus een must om ergens heen te gaan waar jullie op je gemak met elkaar kunnen praten.

Naar de bioscoop gaan is erg standaard en het wordt niet altijd gewaardeerd.

Do

· Uiteten. Denk aan Vapiano, Happy Italy of een ander leuk restaurant. Je kunt hier lekker eten, praten en er komen veel jongeren. Het is de ultieme date en daarom staat deze op nummer 1.

· Is het lekker weer? Organiseer een picknick voor jullie tweetjes. Bestel bijvoorbeeld een pizza en neem allerlei lekkers mee (of maak zelf iets!). Zo hoef je niet de hele tijd ergens binnen te zitten.

· Heeft je crush weinig tijd? Ga dan een stukje wandelen. Het gaat er tenslotte om dat je elkaar even kan zien en misschien heeft hij/zij voor de tweede date dan wel meer tijd.

· Zijn jij en je date “in-to” kunst? Bezoek dan een leuk museum. Je kan hier jullie interesses delen en veel musea zijn gratis!

· Geen honger of wil je niet te veel geld uitgeven? Ga samen ergens wat drinken. Denk hierbij aan een leuke bar of koffietent. Drink geen alcohol! Het kan namelijk een afknapper zijn voor je date als jij midden op de dag, op je eerste date, aan de bier of wijn zit.

Don’t

· Uiteten is prima, maar niet als je naar een fastfoodketen gaat. Haal dit “idee” dan ook meteen uit je hoofd, want die hamburger zal je geheid geen tweede date opleveren!

· Thuis een film kijken of “chillen” kan leuk zijn, maar bewaar dit voor later. Het kan zijn dat je date zich niet comfortabel voelt om tijdens het eerste afspraakje al bij je thuis te komen en het kan hem/haar ook afschrikken.

· Een concert, club of festival? Doe dit absoluut niet als je een echte date wilt. Je date zal het niet serieus nemen en je kan daar zeker niet op je gemak met elkaar praten. Een huisfeestje val hier overigens ook onder.

· Ga niet naar een afgelegen plek. Je date kan het gevoel krijgen dat je jezelf verbergt, omdat je je schaamt.

Je date verassen kan leuk zijn, maar het is beter als je het met je date hebt over waar zij/hij graag naar toe zou willen. Zo weet je zeker dat je goed zit en mocht je het zelf geen leuk voorstel vinden, probeer dan samen tot een alternatief te komen.

En een belangrijke tip voor tijdens de date; wees vooral jezelf!

foto: Guian Bolisay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.