Imperfectie is schoonheid

Je kijkt naar jezelf en weet dat je ‘het perfecte plaatje’ niet kan waarmaken. Het kan vervelend zijn om te kijken naar gefotoshopte modellen, terwijl je denkt te weten dat je niet dezelfde schoonheid hebt. Maar wie ziet er nu echt uit zoals het plaatje?

Ik denk dat we in een tijd leven waarin we mensen willen veranderen naar het ‘ideale plaatje’ dat niemand kan bereiken. In plaats van het kijken en het streven naar al deze ‘perfecte’plaatjes, zouden we bezig moeten zijn met het fijn voelen in ons eigen lichaam. Het ideale plaatje bestaat namelijk pas wanneer jij tevreden bent met je eigen uiterlijk. Operaties, afvallen en bergen make up helpen jou echt niet om tevreden te zijn. In het filmpje kun je zien hoe Nadja wordt bewerkt met photoshop. Het resultaat was verbluffend. Ze vond zichzelf totaal niet meer op lijken op de eindfoto zoals je hier kunt zien. De persoon aan de rechterkant is een totaal ander meisje.

Modellen zonder photoshop doen het net zo goed in de markt als normale vrouwen. Dit bleek uit de reclamecampagnes van het kledingmerk American Eagle. Zij lieten namelijk de imperfecties gewoon zitten, waardoor je de realiteit zag. Als een tijdschrift vol plaatjes zou zitten van modellen zonder gebruik van photoshop denk ik dat het perfecte plaatje verandert. Er zal niet meer zoveel worden gestreefd naar een slank meisje met perfecte rondingen, zonder sproeten, moedervlekken of rimpels.

Die moedervlekken in het gezicht of dat littekentje boven je oog maakt je uniek. En dat is juist zo mooi aan een persoon. Zijn imperfecties wel imperfect? Ik vind van niet. Imperfectie is schoonheid. Wat vind jij?

Foto 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.