Geen kerstgevoel

Ik kom uit een cultuur waar kerst niet wordt gevierd. Het is niet zo zeer dat ik het niet mag vieren, maar aangezien ik alleen met mijn moeder woon en zij het niet viert, kan ik het moeilijk alleen vieren. Wel hebben we in mijn cultuur andere leuke feestdagen die ik dan wel vier, zoals het Suikerfeest. Het Suikerfeest vindt plaats als de Ramadan officieel is afgelopen. Wij vieren dit dan heel groot met familie. Er wordt muziek gedraaid, er zijn lekkere hapjes en iedereen is heel mooi gekleed.

Als kind kreeg ik wel altijd cadeautjes van de Kerstman. Mijn moeder wilde mij toch blij maken met de cadeautjes voor kerst, wat ik heel erg lief van haar vind. Nu ik wat ouder ben, doet ze dat niet meer en dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg. De cadeautjes mis ik niet zo zeer, het is meer het echte kerstgevoel, dat je krijgt als je met familie en vrienden bent.

Ik ben wel van plan om met mijn toekomstige gezin kerst te vieren, ondanks mijn cultuur. Een grote kerstboom, versiering en alles wat maar nodig is om dan in de kerstsfeer te komen. Het is een gezellig internationaal feest en het kan vast geen kwaad om het te vieren!

Hoe vier jij kerst?

foto door: Atli Harðarson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.