School stress

Slaapgebrek, dat ten eerste. Er is niets vervelender dan s’ochtends om 6 uur op te moeten staan, nadat je maar enkele uurtjes hebt geslapen omdat je zoveel huiswerk had. Zeker als het winter is en het buiten nog donker en koud is.

Daarbij moet ik ook zorgen dat alle dingen die nog niet af waren, nu wel af zijn. En laat mij dan ook weer juist iemand zijn die alles iets te vaak uitstelt, waardoor ik nu dus dubbel zoveel moet doen. Dit vele schoolwerk gecombineerd met te weinig slaap en lange schooldagen, is niet de beste combinatie. Behalve inleverwerk heb ik deze week ook nog toetsen en genoeg deadlines gehad om een nachtje door te werken.

En als klapper heb ik, jawel, examens in januari van de vakken Nederlands en rekenen. Ik kan de examens volgend jaar wel herkansen, maar dat zorgt toch zorgt voor nog meer stress. Dus ik haal het liever in één keer in januari.

Ik ben hard bezig om alles op school zo goed mogelijk af te ronden zodat ik me na deze week niet meer druk hoef te maken. Ik ben van plan om lekker van mijn kerstvakantie te genieten en met een nieuwe start 2015 in te gaan. Laten we hopen dat ik volgend jaar echt aan mijn voornemens houd om beter mijn best te doen op school!

Heb jij ook last van school stress rond deze tijd? Laat het dan achter in de reacties!

Foto: Markus Spiske

Sarah

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.