We are family…

Het is best een raar idee, je wordt ergens op de wereld geboren bij mensen die dan je hele leven voor jou gaan zorgen. In de meeste gevallen heeft men een goede band met zijn of haar familie, maar soms klikt het totaal niet. Toch zul je dan je beste beentje voor moeten zetten om er het beste van te maken!

Dan heb je nog een familie die je niet zelf kunt uitkiezen: je schoonfamilie. Als je verliefd wordt op een leuke jongen of meisje is natuurlijk niet de eerste vraag die je stelt hoe zijn of haar familie is. Dus je moet gewoon geluk hebben dat je het met je schoonfamilie goed kunt vinden. Natuurlijk ligt het helemaal aan jezelf hoe je ermee omgaat. Wil je de mensen wel leren kennen? Wil je ze laten zien wie je bent? Of hoef je eigenlijk helemaal niet aardig gevonden te worden?

Om nog even terug te komen op die feestdagen, het is natuurlijk leuk als dit jaar het kerstdiner niet een saai en langdurig zitfestijn wordt. Ik heb daarom wat leuke tips opgezocht die je hopelijk kunnen helpen:

Tip 1: Voorbereiden! Hou je van koken? Of van decoraties maken? Vraag dan eens aan de persoon die normaal het kerstdiner maakt of je mag meehelpen. Heb je een lekker recept voor chocolademousse? Of maak jij de beste tiramisu? Laat je kookkunsten zien aan je familie. Jij blij en je familie blij. Voor je het weet ben jij de chef van het volgende kerstdiner.

Tip 2: Geen zin om de hele dag binnen te zitten? Ga dan een lekkere wandeling maken. We hopen natuurlijk allemaal op een witte kerst, lekker in de sneeuw wandelen. Maar ook zonder sneeuw is het heerlijk om gewoon even buiten te zijn.

Tip 3: Kan je dat irritante neefje echt niet uitstaan? Zorg dan dat je aan de andere kant van de tafel zit en bij mensen die je wel aardig vindt. Dit scheelt een hoop irritaties aan tafel.

Tip 4: Heb je weinig geld, maar wordt toch van je verwacht dat je cadeautjes koopt? Wees creatief! Een zelfgemaakt cadeau wordt door veel mensen gewaardeerd, je hebt namelijk veel werk gestopt in hun cadeau. Niet zoveel tijd? Of niet zo creatief? Er zijn genoeg budgetwinkels te vinden waar je voor een prikkie al heel veel dingetjes kunt kopen.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je er zelf een mooie kerst van maakt. Ook al kun je het niet met iedereen evengoed vinden. Als jij met een positief gevoel aan het kerstdiner zit dan straal je dit ook naar andere mensen uit. Dus kom op! Kleed je mooi aan en maak er een leuke kerst van. Want kerstmis is toch ‘the most wonderful time of the year!’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.