Tijd om kerstmarkten af te struinen!

Zelf sta ik niet te springen om naar een kerstmarkt te gaan. Daar moet ik wel bij vertellen dat ik geen ervaring heb met hele grote kerstmarkten. Tot nu toe ben ik nog niet verder gekomen dan de kerstmarkt bij ons in het dorp en daar word ik persoonlijk niet heel warm van. Toch doe ik elk jaar weer een poging en kom ik elk jaar niet verder dan de oliebollen (die overigens wel heel lekker zijn).

Ik ben wel heel benieuwd hoe het is om een grote kerstmarkt te bezoeken. Deze kerstmarkten zijn te vinden in Nederland, maar in Duitsland schijnen ze ook heel spectaculair te zijn. Ik ben op onderzoek gegaan en ik stuitte al snel op de 3 populairste kerstmarkten. Zelfs ik word hier enthousiast van. Bekijk ze dus snel!

Centro Oberhausen

Oberhausen is een stad in Duitsland net over de grens bij Arnhem en hier staat een groot overdekt winkelcentrum: een walhalla voor de kerstshoppers. Oberhausen is veranderd in een toverachtige kerstdorp met prachtige verlichting, sfeervolle muziek en er hangt een heerlijke geur van dennenbomen. In Centro zijn er zelf 3 kerstmarkten met elk een eigen thema waaruit je kunt kiezen. De thema’s: de besneeuwde Alpen, Santa’s Village en een kerstmarkt voor de kinderen: de kaboutermarkt.

Valkenburg

Kerstmarkt in eigen land! In het zuiden van Limburg kun je kerstinkopen doen op een kerstmarkt in de grotten van Valkenburg. Deze kerstmarkt bestaat al heel lang. De kilometers lange, historische gangenstelsels worden gevuld met feestelijk versierde stalletjes, mooie verlichting en romantische kerstmuziek. In het centrum van Valkenburg kun je zelfs kijken naar een sprookjesachtige optocht van versierde praalwagens met muziek en dansacts.

Düsseldorf

Dusseldorf is een grote stad in Duitsland en hier worden ook elk jaar verschillende kerstmarkten uitgestald. Je kunt 4 verschillende kerstmarkten bezoeken: op de Marktplatz, Heinrich-Heine-Platz, Sternchenmarkt en Schadowplatz. Het maakt niet heel veel uit waar je heen gaat; één ding is zeker: genoeg kraampjes, verlichting, muziek, eten en drinken, gezelligheid en heel veel bratwurst!

Misschien ga ik me dit jaar wagen aan een grote kerstmarkt en herzie ik mijn mening over kerstmarkten; wie weet!

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met kerstmarkten en welke kerstmarkten jullie hebben bezocht. Laat het me weten via een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.