Rijbewijs in 2015

Vanaf je 16,5 jaar mag je al voor je autorijbewijs gaan. Op je 17e mag je afrijden en dan mag je tot je 18e alleen autorijden als er iemand naast je zit die langer dan 20 jaar een rijbewijs heeft.

Ik deed in de week van mijn 17e verjaardag mijn eerste rijexamen. Dit ging helemaal verkeerd en ik heb het niet gehaald. Tijdens het examen reed ik op een rotonde en kon ik niet goed inschatten hoe snel ik ging. Hierdoor had ik bijna een aanrijding! Dit was natuurlijk reden genoeg om mij niet te laten slagen.

De tweede keer was in november. Het ging naar mijn gevoel heel erg goed. Ik was natuurlijk wel super zenuwachtig, want ik was al een keer gezakt. Ik moest het deze keer echt halen!

Maar toen kwam ik weer bij diezelfde rotonde! Je zou zeggen; een ezel stoot zijn hoofd niet twee keer tegen dezelfde steen…nou in mijn geval wel! Ik maakte alleen niet dezelfde fout. Wat ik mij niet meer kon herinneren is dat je niet op een rotonde op een rijstrook mag wisselen, wat ik dus wel deed. Dit was heel erg gevaarlijk. Toen ik terug kwam op het CBR en mijn examinator zei dat ik was gezakt begon ik te lachen. Ik dacht namelijk dat ze een grapje maakte, want voor mijn gevoel deed ik alles heel goed. Tot ze me mijn fouten ging uitleggen en het tot mij doordrong dat ik weer gezakt was. Ik was heel erg teleurgesteld en had beter moeten weten.

Binnenkort mag ik weer examen doen, voor de derde keer. Deze keer moet het goed gaan. Ik weet nu wat ik allemaal fout heb gedaan en ik ga koste wat het kost het deze keer echt halen.

Ik hoop dat ik het nieuwe jaar in mag gaan met mijn rijbewijs.

Heb jij je rijbewijs al of heb je nog tips voor mijn rijexamen? Laat het dan achter in een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.