Gelukkig ben ik gelukkig

Wat is gelukkig zijn?

Het woordenboek zegt: ‘’een gevoel van grote blijheid en harmonie’’. Maar ik denk dat iedereen een ander beeld heeft van wat gelukkig zijn betekent. Voor mijn gevoel kun je niet de ene dag gelukkig zijn en de volgende dag niet. Het zijn tijden waarin je meer gelukkig bent dan anders. Ik ervaar zelf dat ik eigenlijk altijd wel gelukkig ben. Ik ben blij, opgewekt en voel me over het algemeen niet verdrietig. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis of voel ik mij een dagje somber, maar dat betekent niet gelijk dat ik ongelukkig ben.

Ik word gelukkig van…

Ten eerste word ik gelukkig van alle lieve mensen om mij heen! Elke dag kan ik mijn verhaal kwijt en er is altijd wel iemand waar ik leuke dingen mee kan doen. Ten tweede geeft een rondje hardlopen of een wedstrijd voetballen mij ook altijd een goed humeur. Fanatiek sporten dus! Ik word ook dolblij van Italiaans eten. Iedereen mag me daar s ’nachts voor wakker maken zodat ik lekker kan smullen van die pasta of tiramisu (een rood wijntje maakt het compleet!). Ook vind ik het heel erg leuk om eens in de zoveel tijd op vakantie te gaan en te genieten van de zon en de zonsondergang! En dan het liefst in Italië natuurlijk. Bovenal ben ik gewoon gelukkig als ik mezelf kan zijn. Lekker doen waar ik me goed bij voel en niet te veel piekeren.

Ik hoor dus zeker bij de 64% procent vrouwen die bijna altijd gelukkig zijn. Maar waar word jij gelukkig van? Zijn dat dezelfde dingen als waar ik gelukkig van word? En behoor jij ook tot de meerderheid van Nederland? Laat het weten in een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.