Het perfecte lichaam

Ik hoor de laatste tijd heel vaak dat meisjes (ook in mijn omgeving) gaan lijnen om af te vallen of gaan squatten, omdat ze per se rondingen willen hebben. Dit, omdat ze denken dat anderen hen dan mooier gaan vinden. Maar wat maakt dat uit? Het gaat er om dat jij jezelf mooi vindt!

Natuurlijk, als jij jezelf te dik vindt en je niet comfortabel voelt in je eigen huid, dan is sporten (en daarbij ook gezonder eten) een goed initiatief. Je doet het immers voor jezelf. Je kweekt meer zelfvertrouwen en stelt doelen voor je zelf die jij graag wilt halen. Ik heb, als ieder ander tienermeisje, ook altijd wel wat te klagen. Toch ben ik heel blij met mijn lichaam en ondanks dat ik sommige dingen anders zou willen hebben, voel ik me nog zelfverzekerd en comfortabel in mijn eigen lichaam. Ik vind dat als je iets aan jezelf wilt veranderen, zoals een super modellenlichaam hebben of juist een curvy Kim Kardashian lichaam, dan moet je dat ook vooral doen (wel op een gezonde manier natuurlijk). Maar doe dit dan alleen voor jezelf en niet voor een ander. De een houdt namelijk van dik en de ander van dun. De een heeft liever een vol lichaam, terwijl de ander een strakke & platte bil eigenlijk wel heel mooi vindt.

Ik vind het heel belangrijk dat meisjes zich zelfverzekerd voelen met hun eigen lichaam en voor zichzelf kunnen bedenken wat zij wel mooi vinden aan hun lichaam.

Foto: Pearls, Lace And Ruffles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.