Inked en bejaard

Tattoos en oude mensen: een beetje een raar blogonderwerp, denk je dan misschien, maar ik vind het raar genoeg maar al te interessant. Ondanks dat ik zelf geen tattoos heb op dit moment, vind ik ze wel heel mooi en naar mijn mening kan het bij oudere mensen heel mooi uitpakken.

Ik weet nog dat ik een keer bij een auditie in Amsterdam was en dat er een man mij aansprak over iets, wat ik me niet meer goed kan herinneren. Ik zat namelijk verast te kijken naar hoe de man er uit zag: hij was grijs, ik denk begin 60, maar zijn armen waren bedekt in tattoos. Ook had hij een volle baard en een gekrulde snor. Ondanks dat hij grijs was, vond ik hem er onder andere door de tattoos er ‘jeugdig’ en stoer uitzien. Dat was het eerste moment waarbij ik dacht ‘Wow, tattoos kunnen ook echt iets goed voor je doen. Vooral als je oud bent.’ Ik vind dat het iets toevoegt en iets van de persoon laat zien.

Zoals ik zei, heb ik op dit moment geen tatoeages. Ik vind tattoos meestal heel erg mooi. Het liefst wil ik veel tattoos nemen, maar ik weet niet of ik dit ga doen. Dit deels vanwege mijn ouders, die het drie keer niks vinden, mijn geloof en omdat ik bang ben dat ik het na een tijdje niet meer mooi ga vinden. Maar wie weet, stopt dit me niet om als 80-jarige bedekt in tattoos rond te rijden in een rollator. Ik kijk nog wel!

Wat vind jij van tattoos bij oudere mensen? Yay or nay? Deel jouw mening in de reacties!

Sarah

Foto: samchills

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.