Hoe overleven jullie de eerste schoolweek?!

Ik kan me nog goed herinneren dat ik met een een overvolle Kipling rugzak naar mijn allereerste schooldag ging op het VMBO. Alle boeken van het hele jaar had ik bij me, zodat ik niks zou vergeten. Super spannend vond ik deze eerste dag! “Krijg ik leuke klasgenoten? Hoe zijn de leraren? Hoe ziet mijn rooster eruit?” Dit waren allemaal vragen die door mijn hoofd spookten. Omdat ik iedere dag 20 minuten moest fietsen naar school hoopte ik ook op klasgenoten die dezelfde kant op moesten.

Toen ik mijn rooster in mijn handen geduwd kreeg, zag ik meteen dat ik iedere dag om half 9 op school moest zijn. Dat wordt nog moeilijk in de ochtend dacht ik, want ik hou van slapen! De eerste dag was ik natuurlijk op tijd, maar later werd dit al iets moeilijker…

In de eerste week was het lastig om meteen vriendinnen te maken. “Zal ik naar de meiden toestappen? Wat moet ik dan vragen?”. Uiteindelijk toch alle moed verzameld en naar de meiden toegestapt. Stiekem was dit best spannend, zij waren al met vier meiden en ik was alleen. Voordat ik naar de meiden toe ging had ik al een vraag bedacht, namelijk “Vinden jullie het rooster ook zo heftig, iedere dag vroeg opstaan?” De vier meiden moesten lachen en antwoordden alle vier dat vroeg opstaan ook niks voor hen was. We hebben een half uur staan praten en lachen totdat de zoemer ging en de les weer begon.

De meiden vroegen aan mij tijdens Wiskunde of ik bij hen wilde zitten. Natuurlijk wilde ik dit. Hopelijk maakte dit de saaie wiskundeles wat plezieriger. Al gauw konden we het goed vinden en waren we een groepje met vijf meiden waarbij iedereen kon aansluiten.

Nu, een aantal jaren later, begint mijn eerste stagedag nadat ik 2 weken op vakantie ben geweest met 8 vriendinnen van de middelbare school! Leuk hé!?

Ik ben erg benieuwd hoe jullie eerste schoolweek was! Vond je het spannend? Heb je een leuke klas en leraren? Of heb je al gekke dingen meegemaakt in de eerste week?! Deel je verhaal hieronder in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.