Hoe word je emoji’s de baas?

Of het nou op Whatsapp, Instagram of op Facebook is, overal kom je emoji’s tegen. Omdat je geen gevoel kan uiten via bijvoorbeeld Whatsapp is het bijna noodzakelijk om emoji’s te gebruiken. Met een emoji kun je dat saaie stukje tekst nét een klein beetje emotie geven. Maar het heeft ook zijn nadelen, want er ontstaan veel misverstanden door. Bijvoorbeeld wanneer je de verkeerde emoji gebruikt en je bericht hierdoor een heel andere wending krijgt. Irritant hé?

Wat ik laatst ook irritant vond, is dat ik een appje kreeg van mijn beste vriendin zonder emoji. Klinkt raar, maar ik had een jurkje gekocht en was hier heel blij mee. Ik dacht, dit moét ik delen met mijn beste vriendin. Ik appte haar de foto van mijn jurkje met hearteyes ?? poppetjes, het enthousiasme spatte ervan af. Ik kreeg terug; ‘leuk’. Pats, weg was mijn enthousiasme. Ik dacht meteen ‘wat is dit voor een reactie?’ Eventjes begon ik nog te twijfelen aan mijn superleuke, veel te dure jurkje.

Vrijdagochtend trok ik mijn jurkje aan voor een lunch met die vriendin. Mijn vriendin beeldde al van verre afstand uit dat ik er mooi uit zag, toen ik net iets dichterbij haar naderde riep ze nog ‘wauw dat jurkje, zó mooi’. Op dat moment kwam ik erachter dat ik appjes zonder emoji’s helemaal verkeerd opvat.

Hacks om emoji’s de baas te zijn

Ik wil niet meer twijfelen aan mezelf of dat mooie jurkje door één (of juist geen) emoji. Daarom ben ik zo blij met de spraakopname. Ik spreek nu alles in op Whatsapp, zo kan ik de emotie die ik voel overbrengen op de ander. En het werkt! Want als ik een spraakopname verstuur, krijg ik ook altijd een spraakopname terug waardoor ik ook de emotie van de ander voel en dat is fijn ?.

En als je dan toch geen afscheid kunt nemen van die leuke tekentjes hebben we dan ook nog dat een emoji die de ene keer erg groot en de andere keer erg klein wordt afgebeeld. Wanneer ik een hartje wil sturen naar iemand en deze dan ineens groot en kloppend afgebeeld wordt is dit veel te overdreven! Mocht jij dit ook irritant vinden, heb ik hier de oplossing voor gevonden: zet een emoji, zoals het enorme kloppende hart, tussen twee sterretjes (*❤️*). De emoji blijft dan na het verzenden klein, terwijl de sterretjes onzichtbaar worden. Kun je ze af en toe toch nog gebruiken… en laten zien wie de baas is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.