Hooikoorts

Lente
De lente is alweer 5 dagen begonnen. De zon gaat wat vaker schijnen en de eerste voorjaarsbloemen zijn te zien. De meeste mensen worden hier blij van. Maar ik krijg bijna bij de gedachte alleen al een niesaanval. Hetzelfde gebeurt bij vers gemaaid gras. Om me heen hoor ik mensen zeggen dat het zo lekker ruikt en dat zal ook best zo zijn. Ik ruik het door mijn verstopte neus alleen niet goed. Ik heb namelijk net zoals veel andere mensen in Nederland last van hooikoorts. Mijn hooikoorts zorgt er helaas voor dat ik minder van de lente kan genieten.

Pollenverwachting
Hooikoorts komt door pollen die afgegeven worden door bloeiende bomen, struiken en gras. Door mijn hooikoorts moet ik vaak niezen, heb ik een loopneus en heb ik last van prikkende ogen. Er is een website waar je kunt kijken of er veel pollen in de lucht zijn. Als ik weet dat er veel pollen in de lucht zijn probeer ik zo ver het gaat de pollen te ontlopen.

De tegenaanval
Er zijn veel middelen om hooikoorts tegen te gaan. Ook ik ben de tegenaanval gestart. Mijn trouwe bondgenoten in mijn strijd tegen hooikoorts zijn mijn allergiepillen. Mijn allergiepillen werken niet volledig maar het vermindert toch de hooikoorts. Ondertussen wacht ik nog op het wondermiddel tegen hooikoorts zodat ik volledig kan genieten van de lente. Zodat ik straks dans tussen de bloeiende bloemen in de wei en misschien heb ik nog een toekomst als bomenknuffelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.