Insecten?!

Voordelen

Dat insecten gezond zijn wist ik wel. Ik had al eens gelezen dat ze een goede vervanging voor vlees zijn omdat ze veel eiwitten bevatten. Bovendien is ongeveer 90% van het lichaam van insecten eetbaar, tegenover ongeveer 50% bij varkens en koeien. Wat dat betreft zijn insecten dus efficiënter. Het is ook nog eens goed voor het milieu, want insecten stoten maar weinig broeikasgassen uit. Ze produceren namelijk veel minder mest dan ander vee.

Maar toch…

Voordelen zijn er dus wel, maar het stond me toch nogal tegen. Ik zag het al helemaal voor me, van die wriemelende beestjes op mijn broodje. Ik ben echt zo’n typisch meisje-meisje dat heel bang is voor insecten, dus het idee van ze opeten stond me helemaal niet aan. Ik koos uiteindelijk dan ook voor een bagel met geitenkaas en niet voor de insectenbagel.

Gekruide maden

Een week later was ik bij een winkel waar ze toevallig ook gekruide en gefrituurde maden verkochten. Er stond een bakje bij met een paar maden die je kon proeven. Na een paar keer diep ademhalen dacht ik, ‘oké, dit doe ik gewoon’ en ik stopte er een in mijn mond. En echt, het was niet eens vies! Ze waren knapperig en lekker gekruid. Toch kreeg ik er wel een raar gevoel van en ik heb ze daarom niet gekocht. Mijn angst voor de insectenbagel heb ik ook nog niet overwonnen… Misschien durf jij het aan?

Zou jij weleens insecten willen eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.